Hjem Nyheter Verstappen sier hans lojalitet ligger hos Marko

Verstappen sier hans lojalitet ligger hos Marko

Foto: Mark Thompson / Getty Images) / Red Bull Content Pool

Etter at det ble kjent fredag kveld at Helmut Marko risikerer å bli suspendert av energidrikkselskapet uttaler nå Verstappen at hans posisjon i teamet henger tett sammen med hva som skjer med Marko.

Det har vært spekulert de siste dagene at Verstappens kontrakt har en klausul som ville løse ham fra kontrakten med teamet om Marko forsvinner.

LES OGSÅ: Marko kan bli utestengt

Etter å ha tatt pole position på Jeddah ble han spurt om Markos skjebne kunne påvirke hans egen fremtid, sa Verstappen til Motorsport.com:
– Jeg har stor respekt for Helmut og det vi har oppnådd sammen. Min lojalitet til ham er veldig stor, og også jeg har alltid uttrykt dette til alle innen teamet, alle høyt oppe, at han er en viktig del i min beslutningstaking for all fremtid også innen teamet. Så, det er veldig viktig at han blir værende i teamet, på lik linje med alle andre fordi dette er resultatet av en teaminnsats.

LES OGSÅ: Dennis vant sprintløpet

Verstappen sa at hvis det var noen risiko for store endringer i ledelsen av teamet, så kunne det godt få ham til å tenke at han har det bedre ett annet sted.

– Det er veldig viktig at vi holder nøkkelpersonene i teamet, fordi at om en så viktig søyle blir borte, det har jeg også sagt til teamet, er det ikke bra for min situasjon heller. Så ja, for meg må Helmut bli værende. Han har bygget opp dette teamet sammen med Dietrich (Mateschitz) fra dag én. Jeg synes det er også veldig viktig, selvfølgelig, at du gir ham respekt for det han har gjort. Og det handler om lojalitet og integritet. Så, ja, det er viktig at han blir en del av teamet, også for meg.

Verstappens uttalelse om at det er en mulighet for at han kan forlate hvis Marko drar, vil være av stor interesse for Mercedes, som har satt sine mål på å prøve å lokke nederlenderen for neste år. Den bilprodusenten leter etter en erstatning for Lewis Hamilton, som forsvinner til Ferrari i 2025, og er selvsagt interessert i den farten og ikke minst markedsføringsverdien som Verstappen ville ta med seg til teamet.