Hjem Nyheter Hauger kjempet seg til knallsterk tredjeplass i hovedløpet

Hauger kjempet seg til knallsterk tredjeplass i hovedløpet

Foto: Dutch Photo Agency

Dennis Hauger imponerte igjen i lørdagens hovedløp, og med en fantastisk manøver like før mål sikret han en ny pallplass.

– Wow wow wow yes yes yes! come on boys! woooow!

Så glad ble Dennis Hauger da han sikret en strålende tredjeplass i hovedløpet i Jeddah med en fantastisk manøver like før mål.

Hauger hadde en grei start på løpet og holdt sin sjette startposisjon. Sikkerhetsbilen måtte ut allerede på den første runden, og i omstarten av løpet som kom på runde fire holdt Hauger fast på sin sjetteplass, men det ble raskt klart at han måtte komme seg forbi Victor Martins som ikke klarte å henge med på tempoet til førerne foran seg.

Hauger kom seg først forbi franskmannen i den første av to DRS-soner på vei ut på den sjette runden, men uten mulighet til å åpne vingen i den påfølgende DRS-sonen ble han passert av både Martins og Hadjar.  Istedenfor å gå for et nytt forbikjøringsforsøk ut på runde syv gikk Hauger inn for å bytte fra supersoft- til medium-dekk. Martins og Hadjar gikk inn på den påfølgende runden, og kom ut igjen på banen like foran Hauger. Men med høyere temperatur i dekkene kom Hauger seg omsider forbi Martins. 

På runde 15 ble Haugers teamkamerat Franco Colapinto stående stille like ved banen, og sikkerhetsbilen måtte igjen ut for å samle feltet. I omstarten holdt Hauger fast på sin posisjon mellom Antonelli og Maloney, men tjente en posisjon gratis da Hadjar fikk tekniske problemer. Etterhvert kom han seg også forbi Correa som ventet lenge med å gjøre sitt pitstopp og Barnard som hadde tatt en sjanse med å bytte til de mykeste dekkene mens sikkerhetsbilen var ute. Når nordmannen også passerte Antonelli ute på banen var Hauger oppe på femteplass med to runder igjen å kjøre. 

Det så ikke ut til at Hauger rakk å avansere ytterligere, men i siste sving passerte han Cordeel og rett før målstreken passerte han også Crawford. Hauger sikret dermed helgens andre pallplass og svært viktige poeng i mesterskapet.