Hjem Nyheter Årets andre for Verstappen

Årets andre for Verstappen

Getty Images / Red Bull Content Pool

Silje Nikoline Fikse Blom

Red Bull dominerte løpet i Jeddah der regjerende verdensmester Max Verstappen vant sikret nok en dobbelseier for Red Bull sammen med Sergio Perez.

Til tross for at Perez ikke hadde mulighet til å følge Max Verstappen gjennom dagens Grand Prix-løp, og allerede tidlig i løpet brukte han DRS til å komme seg forbi Charles Leclercs , Lewis Hamilton og Lando Norris.

På det tidspunktet hadde Verstappen omtrent fem sekunder forsprang, og hadde alltid et avgjørende par tideler på hånden hver gang Perez økte farten i jakten. Midt i løpet var Red Bull i stand til å kjøre et sekund raskere per runde enn Ferrari, McLaren og Mercedes.

Alle førerne unntatt fire utnyttet at sikkerhetsbilen kom ut etter at Lance Stroll krasjet på den sjette runden.

Norris og Hamilton ble liggende ute, da teamene deres ikke valgte å ta sjansen på å ta inn begge førerne rett etter hverandre.

Perez ble i tillegg straffet med fem sekunder etter at Red Bull slapp ham ut rett foran Fernando Alonso men mexikaneren var fortsatt så langt foran Leclerc til at det spilte noen rolle.

Strategien gjorde imidlertid at Norris kunne lede løpet en stund, og Hamilton ble en vanskelig fører å passere for den andre oransje bilen til Oscar Piastri. McLaren var raskere gjennom de høyhastighets svingene, men Mercedes tok ham igjen på rettstrekningene – som gjorde at det var vanskelig å komme forbi.

Som i Bahrain var Aston Martin og Fernando Alonso bedre i kvalifiseringen enn i løpet, men det var likevel en forbedring for spanjolen.

Den som imponerte mest var nok likevel debutant Oliver Bearman, som erstattet Carlos Sainz som måtte ta blindtarmen. Fra en 11. plass passerte Bearman først Yuki Tsunodas, deretter Zhou Guanyu som ikke gikk inn under sikkerhetsbilen, og til slutt Nico Hulkenbergs Haas. Da han kom ut i ren luft viste Bearman at han kunne matche farten til de fleste av bilene foran, bortsett fra Red Bull, og klarte å holde både Norris og Hamilton bak seg på slutten.

Imponert var også teamsjefen i Ferrari, Fred Vasseur:

Vi fulgte løpet:

Max Verstappen starter på pole position i søndagens Grand Prix i Saudi Arabia. Verstappen kom seg av startstreken foran Leclerc og Perez og leder med over 1 sekund. Allerede under formasjons runden fikk Gasly problemer med girboksen og måtte avslutte løpet på den første runden av løpet.

Perez klarte å overta Leclerc på runde fire og nå ligger bak Verstappen med over 2,5 sekunder. Stroll har kjørt inn i barrieren i sektor 3 og det er gult flagg. Sikkerhets bilen kommer ut som følge av krasjet til Stroll. Han fortalte over team radio at han er ok. Norris ledet løpet som følge av at de top fem førene gjorde pitstops under sikkerhets bilen.

Magnussen fikk to 10 sekunders straffer for først en hendelse med Albon og senere for å ha kjørt av banen og fått en fordel. Perez fikk 5 sekunders straff for en å bli sluppet ut i pit lane på farlig måte. Norris ble også undersøkt for å ha gjort en jump start på starten av løpet men fikk ingen straff. Norris fikk også en hvit og svart flagg for å ha sveivet på start retningen.

Ollie Bearman som kjørte for Ferrari som følge av at Sainz måtte operere blindtarmen. Han startet på 11.plass og avsluttet løpet på 7.plass, han fikk også Driver of the day.