Hjem Nyheter Ricciardo satt under press for å beholde Formel 1-setet

Ricciardo satt under press for å beholde Formel 1-setet

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo har i lang tid vært aktuell som Sergio Perez erstatter i Red Bull, men etter en vanskelig sesongstart kan han ha nok med å beholde plassen sin i Visa RB. 

Snart returnerer Formel 1-sirkuset til Australia, og igjen skal Daniel Ricciardo i aksjon ute på banen. Ricciardo kom inn i AlphaTauri i fjor sommer da Nyck de Vries ble sendt på dør, og hele veien har han blitt sett på som en sterk kandidat til å ta over etter Sergio Perez i Red Bull. 

En håndleddsskade gjorde at han var ute store deler av høsten i fjor, men før årets sesong rullet i gang innrømmet han at Red Bull-setet var er mål.

Men med Sergio Perez som har sikret to andreplasser i årets to første løp er det egentlig ikke behov for en ny fører ved siden av Max Verstappen, og Ricciardo må uansett levere langt bedre enn han har gjort til nå denne sesongen for å være aktuell for en slik mulighet.

– Det er mye som står på spill denne sesongen for både Yuki og Daniel. Yukis kvalifisering var veldig bra, og Ricciardo må snart finne på noe, uttaler Helmut Marko. 

Derimot kan det potensielt gå raskt andre veien. Om ikke Ricciardo får opp tempoet, og i det minste matcher teamkamerat Yuki Tsunoda, kan han falle utenfor Formel 1-griden nok en gang. På sidelinjen står Liam Lawson klar, og etter et imponerende innhopp i Ricciardos skadefravær i fjor høst er det vanskelig å se for seg et scenario hvor Red Bull ikke finner et sete tilegnet unggutten innen neste sesong.

Som mange nok har sett i årets sesong av Drive to Survive var Christian Horner helt sentral i avgjørelsen om å slippe Ricciardo inn i varmen igjen i AlphaTauri. Uten at det er mulig å si noe om hvordan den pågående maktkampen i Red Bull vil ende er det grunn til å tro at Ricciardos muligheter er redusert om Horner skulle forsvinne, eller om han sitter igjen med mindre makt internt.

LES OGSÅ: Marko blir værende i Red Bull

Se ferske videoer på vår videoside, og sjekk ut våre nyeste podkast-episoder på vår podkast-side!