Hjem Nyheter Hauger sikret suveren pole position

Hauger sikret suveren pole position

Dennis Hauger. Foto: Dutch Photo Agency

Dennis Hauger sikret karrierens første Formel 2-pole.

Fredag morgen norsk tid rullet årets tredje Formel 2-kvalifisering i Melbourne. Dennis Hauger var rask her i fjor, raskest på den innledende treningen og han viste et imponerende tempo også da tidene begynte å gjelde. 

Nordmannen var nummer to etter sitt første forsøk like bak Paul Aron. I det andre forsøket på samme dekksett var han fortsatt nummer to, denne gangen kun tre tusendeler bak Aron. 

Mot slutten av kvalifiseringen ble førerne sluppet ut med fire minutter igjen på klokka, etter at Jak Crawford hadde forårsaket et sent rødflagg. På nye dekk skulle nå alt avgjøres, og til slutt knuste Dennis Hauger resten av feltet. Aurskog-gutten sikret førsteplassen med over tre tidelers margin ned til andremann Andrea Kimi Antonelli. 

Victor Martins som fortsatt ikke har tatt poeng i årets mesterskap starter helt sist i begge løp etter at han snurret og forårsaket er rødflagg tidlig i kvalifiseringen. Oliver Bearman som imponerte stort i sin Formel 1-debut for Ferrari i Saudi-Arabia har heller ikke tatt poeng denne sesongen, og han har også denne gangen et vanskelig utgangspunkt i begge løp fra 16. startposisjon. 

SE OGSÅ: Sendetider