Hjem Nyheter Formel 3-kvalifisering: Stenshorne innenfor topp 12

Formel 3-kvalifisering: Stenshorne innenfor topp 12

Foto: Dutch Photo Agency

Tekst: Simen Næss Hagen – levert i samarbeid med Parc Fermé

Det ble en positiv overraskelse fra norske Martinius Stenshorne under Formel 3-kvalifiseringen i Australia fredag morgen norsk tid. 18-åringen leverte ikke bedre enn en 22. tid på treningen tidligere på dagen, men under kvalifiseringen fant han et vesentlig bedre tempo.

Før rødflagget som kom 4,5 minutt før slutt plasserte han seg på en femtetid, på tusendelet likt med teamkamerat Luke Browning – men ramlet ned på det siste forsøket. Likevel berget Stenshorne seg med et markant bedre tempo enn under treningen, og sikret 10. plassen på kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Slik jobber Martinius for å mestre Formel 3-bilen

Det betyr at han starter fra tredje startposisjon i sprintløpet som kjøres natt til lørdag norsk tid. 10 startposisjon er også et OK utgangspunkt for et godt løp på søndag, spesielt med tanke på løpsfarten han viste under sesongåpningen i Bahrian.

I front ble det dobbelt italiensk. Trident-fører Leonardo Fornaroli sikret bestetid og pole positoin på søndag, der han tok landsmannen Gabriele Mini med fattige 19 tusendeler. Svenske Dino Beganovic sikret tredjetiden på kvalifiseringen.