Hjem Nyheter Williams ofrer Sargeant

Williams ofrer Sargeant

Foto: Williams

Det blir ikke noe Australia Grand Prix på Logan Sargeant etter at Williams har bestemt seg for å gi hans chassis til Alex Albon som krasjet ut av nattens første trening.

Alex Albon måtte stå over den andre fritreningen på fredag i Melbourne etter et hardt sammenstøt på den første treningen. Han mistet kontrollen over bilen inn i sving seks og smalt inn i veggen på høyre side, deretter skled han over banen og inn i veggen på høyre side. Sammenstøtet forårsaket omfattende skader på Williams-bilen, inkludert å ødelegge den nye girkassen i Albons bil.

Dette har tvunget Williams til å velge mellom sine førere for resten av helgen fordi de er i den uvanlige situasjonen at de mangler et reservechassis. Williams hadde en dårlig vinter plaget av forsinkelser i produksjon som satte utviklingen bak skjema. Dette har gjort at de ligger langt bak med deler som burde vært på bilen, og en annen konsekvens er altså fraværet av et reservechassis.

Williams teamsjef James Vowles innrømmet at dette er uakseptabelt i moderne Formel 1 og viser hvor langt bak de har vært gjennom vinteren, samt at det er en illustrasjon av hvorfor teamet er avhengig av å gjennomgå betydelige endringer for å være i en bedre posisjon i fremtiden.

Williams tatt avgjørelsen om å flytte de regulerte komponentene fra Albons bil og over til Sargeants chassis, noe som tvinger amerikaneren til å stå over resten av helgen. At Albon blir prioritert til tross for at krasjen var hans feil betyr at Williams anerkjenner at Albon er deres beste sjanse til å ta poeng denne helgen.

– Selv om Logan ikke burde lide av en feil han ikke gjorde teller hvert løp når midtfeltet er tettere enn noensinne, så vi har tatt avgjørelsen basert på vårt beste potensial til å ta poeng denne helgen. Denne beslutningen var ikke lett å ta, og vi må takke Logan for hvordan han håndterer dette. Det viser hans dedikasjon til teamet. Han er en ekte lagspiller, sa Vowles.