Hjem Nyheter Vanskelig hovedløp for Stenshorne

Vanskelig hovedløp for Stenshorne

Martinius Stenshorne sikret natt til lørdag norsk tid sin første Formel 3-seier i sprintløpet i Melbourne på imponerende vis. Sent lørdag kveld var det duket for helgens hovedløp på samme bane, denne gangen med Stenshorne fra 11. startposisjon.

Stenshorne fikk en vanskelig start på løpet da han låste hjulene inn i første sving og falt ned til 13. plass. Den posisjonen holdt han fast på i omstarten på den sjette runden etter en periode bak sikkerhetsbilen som tidlig ble nødvendig da flere førere fikk problemer.

Etter en rundes kjøring kom Stenshorne seg forbi Nikola Tsolov og opp til 12. plass, før han på den påfølgende runden ble utfordret og passert av Noel Leon. I kamp for å ta tilbake posisjonen havnet begge to utenfor banen, og Stenshorne falt med det ned til 15. plass.

Noen runder senere fikk nordmannen en punktering, og etter en tur i pit rullet han ut igjen på banen som nummer 26 og sist av førerne som fortsatt var med i løpet. I tillegg fikk han en ti sekunders straff for hendelsen med Leon, og det ble med andre ord et løp å glemme for unggutten.

I fronten var det Trident-fører Leonardo Fornaroli som startet i pole position, men det var Premas Dino Beganovic som sikret seieren fra tredje startspor. Fornaroli tok andreplassen foran Gabriele Mini. Stenshornes teamkamerat i Hitech Luke Browning tok fjerdeplassen. Browning og Fornaroli er poenglikt på topp i mesterskapet.

Det venter nå en lengre pause i Formel 3 frem til løpshelgen på Imola fra 17. til 19. mai.