Hjem Nyheter Carlos Sainz vant da Verstappens seierssjanse brant opp

Carlos Sainz vant da Verstappens seierssjanse brant opp

Foto: Ferrari

Ti løp etter at han gjorde det forrige gang stoppet Carlos Sainz igjen Max Verstappens seiersrekke.

Siden Carlos Sainz vant Singapore Grand Prix i september i fjor er det Red Bulls Max Verstappen som har vært fullstendig suveren med ni seiere på rad. Om han også skulle vunnet helgens Australia Grand Prix ville han tangert sin egen rekord på ti seiere på rad, men slik ble det ikke.

På den fjerde runden så man nemlig at det kom røyk fra Verstappens bil. Nederlenderen som startet løpet fra pole position hadde på dette tidspunktet allerede blitt forbikjørt av Carlos Sainz, og etter å ha falt nedover i felte måtte han kjøre inn i pit og videre bryte løpet grunnet at bremsene hans brant. Det markerte hans første brutte løp siden nettopp Australia Grand Prix for to år siden. 

Dermed var det plutselig Ferrari og McLaren som kjempet som seieren i løpet. Da alle førerne hadde vært inne til sitt første pitstopp på runde 18 var det Sainz som ledet an foran teamkamerat Charles Leclerc. Bak de fulgte McLaren-duoen Oscar Piastri og Lando Norris.

Sainz som for kun to uker siden ble satt på sidelinjen med blindtarmbetennelse hadde herfra full kontroll på løpet, og det ble til slutt et glitrende comeback med karrierens tredje seier. Sainz står uten kontrakt neste sesong ettersom Lewis Hamilton skal inn i hans plass i Ferrari. Han er allerede glohet i førermarkedet, og søndagens prestasjon gjør han ikke akkurat mindre interessant. Teamkamerat Charles Leclerc tok andreplassen foran Lando Norris, mens Oscar Piastri tok den litt sure fjerdeplassen på hjemmebane. Sergio Perez ble kun nummer fem i Verstappens fravær.

Løpet ble avsluttet på dramatisk vis da George Russell krasjet stygt inn i barrieren i sving seks – så godt som på samme punkt som Dennis Hauger krasjet i Formel 2-løpet tidligere samme dag. Forøvrig ble det også brutt løp for teamkamerat Lewis Hamilton, og i hans tilfelle var det grunnet motorproblemer. Det var første gang at Verstappen og Hamilton bryter samme løp siden den minneverdige kollisjonen mellom de på Monza i 2021, og i Australia ble det nok en gang minst tre føere som måtte bryte. Siden Australia Grand Prix begynte å bli kjørt på Albert Park har alltid minste tre førere måtte bryte.

Levert i samarbeid med Parc Fermé