Hjem Nyheter Hovedløpet endte i barrieren for Dennis Hauger

Hovedløpet endte i barrieren for Dennis Hauger

Foto: Dutch Photo Agency

Optimismen var stor på Dennis Haugers vegne i forkant av hovedløpet i Melbourne hvor han startet i pole position for aller første gang i sin Formel 2-karriere. I potten lå hans første hovedløp-seier siden Baku 2022, hans fjerde pallplass på rad og en potensiell ledelse i mesterskapet. Dessverre gikk det ikke som håpet for nordmannen. 

Hauger fikk en god start i løpet, men Andrea Kimi Antonelli tok etter hvert over ledelsen. Det tok dog ikke lang tid før Hauger igjen befant seg fremst i feltet. På den niende runden mistet Hauger igjen ledelsen i løpet, denne gangen til fordel for Kush Maini i forbindelse med en omstart av løpet etter en periode med virtuell sikkerhetsbil. Like etter dette gikk Hauger inn for å gjøre sitt pitstopp. 

På ut-runden etter det pitstoppet smalt det for Hauger. Han låste det ene hjulet, havnet et stykke inn på kerbsen og endte opp i barrieren ved sving seks på voldsomt vis. Heldigvis gikk det bra med unggutten, men løpet var altså over. 

Løpet ble vunnet av Isack Hadjar foran Paul Aron og Zane Maloney. Det venter nå en lengre pause i Formel 2 frem til løpshelgen på Imola fra 17. til 19. mai.

Levert i samarbeid med Parc Fermé