Hjem Nyheter Perez leverte under press – Marko tror kontaktspresset hjelper

Perez leverte under press – Marko tror kontaktspresset hjelper

Sergio Perez ble nummer to i lørdagens kvalifisering foran Lando Norris, og bak teamkamerat Max Verstappen. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Sergio Perez hadde en solid sesongstart med to andreplasser i årets to første løp, men etter femteplass i Australia har igjen de fleste spekulasjonene omhandlet hvem som kan erstatte meksikaneren i Red Bull fra og med neste sesong. 

Under lørdagens kvalifisering på Suzuka viste dog Perez at han ønsker å kjempe for kontraktsforlengelsen han selv mener han fortjener. Til slutt var han kun 66 tusendeler bak Max Verstappen på en krevende bane hvor nederlenderen tidligere har vist seg svært sterk. 

Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko gjør det klart at Perez har det i seg å levere på nivået som kreves, og påpeker samtidig at situasjonen han står i kan motivere. 

– Kanskje spiller det også en rolle at neste års kontrakter står på spill – i år mye tidligere enn vanlig. Det virker også å være veldig motiverende, sa Helmut Marko til Sky Tyskland etter lørdagens kvalifisering. 

Daniel Ricciardo har lenge blitt sett på som en tydelig utfordrer, men en svak sesongstart har gjort til at det per nå virker å være langt frem til et Red Bull-sete. Ricciardo var riktig nok betydelig nærmere teamkamerat Tsunoda under kvalifiseringen på Suzuka, men han ble fortsatt slått ut før japaneren. 

På ryktebørsen er både Carlos Sainz, Fernando Alonso og Alex Albon hete kandidater, men de er også aktuelle for en rekke andre team. Potensielt kan også Max Verstappen forsvinne. Det ville kastet rundt på hele situasjonen, men realistisk sett er det fortsatt all grunn til å tro at han blir værende i Red Bull. 

Marko uttalte videre til Sky Tyskland at ting går fremover i betydelig fart med tanke på å fastsette Red Bulls førerduoen for 2025, men at en endelig avgjørelse enda er et stykke unna. 

LES OGSÅ: Perez mener Sainz hadde vunnet i Australia også uten Verstappens problemer