Hjem Nyheter F1 Mercedes optimistiske tross nedtur

Mercedes optimistiske tross nedtur

Foto: Steve Etherington / Mercedes

Så langt har årets sesong som de to foregående vært krevende for Mercedes. Derfor var flere overrasket da både Lewis Hamilton og George Russell uttalte seg mer og mer positivt i starten av løpshelgen på Suzuka. 

Hamilton omtalte fredagens første trening som årets beste pass for teamet etter å ha forventet en krevende helg på Suzuka. Etter kvalifiseringen var briten også optimistisk etter å ha sikret en syvendeplass der. 

Men i løpet ble de lite å juble for. Hamilton fullførte som nummer ni – to plasser bak teamkamerat George Russell. Faktisk foreslo Hamilton selv på teamradioen å slippe forbi Russell underveis i løpet. 

– Det begynner å nærme seg at vi må ta en diskusjon om Hamilton har mista det litt, kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen underveis i løpet. 

– Hvertfall om han har mista det litt i Mercedes, svarte kollega Stein Pettersen. 

Hamilton er inne i sin siste sesong i Mercedes. Neste sesong ruller briten inn i Ferrari, og etter en svært krevende sesongstart hvor en syvendeplass, to niendeplasser og et brutt løp er fangsten spør flere seg nå om hvor motivert Hamilton er. 

LES OGSÅ: Verstappen slo tilbake i Japan

Men til tross for et skuffende resultat mener teamsjef Toto Wolff at de kunne kjempet om en pallplass hadde det ikke vært for et svakt første stint. 

– Vi hadde et andre og tredje stint som var superraske, og vi ville ha kjørt for en pallplass, men det var et grusom første stint, sa Wolff til Sky Sports. 

Wolff opplever også at teamet har en langt bedre forståelse av bilen etter løpshelgen på Suzuka. 

– Mye bedre. Mye mer data som sender oss i riktig renting selv om det ikke reflekteres i resultatet, sa Wolff til F1TV.