Hjem Nyheter Kvalifisering: Verstappen-pole og Hamilton-nedtur

Kvalifisering: Verstappen-pole og Hamilton-nedtur

Foto: Lintao Zhang / Getty Images / Red Bull Content Pool

Akkurat som i sprintløpet var det ingen som kunne tukte Max Verstappen, som dermed starter først i et Grand Prix-løp for 37. gang i karrieren i morgendagens Kina Grand Prix. Verstappens 37. pole er også Red Bull teamets pole position nummer 100. Andreplassen gikk til teamkamerat Sergio Perez mens Fernando Alonso var «best of the rest» bak de suverene Red Bull-bilene.

I den andre enden av feltet vil Lewis Hamilton stå som nummer 18, etter å ha røket ut allerede i Q1. Hamilton gjorde en feil på sitt siste forsøk i den første delen av kvalifiseringen, noe som kostet briten dyrt. For han ble det naturlig nok en nedtur etter andreplass i sprintløpet tidligere samme dag.

Carlos Sainz var også nære på en tidlig exit da han mot slutten av Q2 mistet kontroll på bilen ut av den siste svingen og seilet sideveis inn i barrieren. Spanjolen kom seg dog videre og kunne sette en konkurransedyktig tid da kvalifiseringen rullet videre etter at rødflagg-perioden han selv forårsaket var over.

Kina Grand Prix starter 09:00 søndag morgen norsk tid.

Kvalifisering, Kina:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:33,660
2) Sergio Perez, Red Bull, +0,322
3) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,488
4) Lando Norris, McLaren, +0,505
5) Oscar Piastri, McLaren, +0,613
6) Charles Leclerc, Ferrari, +0,629
7) Carlos Sainz, Ferrari, +0,637
8) George Russell, Mercedes, +0,733
9) Nico Hulkenberg, Haas, +0,944
10) Valtteri Bottas, Sauber, +1,005

Q2:

11) Lance Stroll, Aston Martin
12) Daniel Ricciardo, Visa RB
13) Esteban Ocon, Alpine
14) Alexander Albon, Williams
15) Pierre Gasly, Alpine

Q1:

16) Zhou Guanyu, Sauber
17) Kevin Magnussen, Haas
18) Lewis Hamilton, Mercedes
19) Yuki Tsunoda, Visa RB
20) Logan Sargeant, Williams