Hjem Nyheter Sprint: Verstappen vant enkelt

Sprint: Verstappen vant enkelt

Lewis Hamilton startet årets første sprintløp fra andre startposisjon, og fra start tok briten ledelsen i løpet. Polesitter Lando Norris hadde på sin side en svak start og falt ned til syvendeplass i første sving.

Max Verstappen startet løpet fra fjerde startposisjon, og selv om han tidlig hoppet opp til tredjeplass tok det tid å avansere ytterligere. Carlos Sainz presset han i flere runder, men på den åttende runden kom nederlenderen seg forbi Fernando Alonso og opp til andreplass.

Lewis Hamilton hadde nok drømt om å igjen slå Verstappen og stå på pallen for første gang siden 2021, men briten hadde i realiteten aldri sjans til å holde Red Bull-føreren bak seg. Verstappen vant til slutt løpet med god margin foran Hamilton. I kampen om tredjeplassen var det Sergio Perez som til slutt vant frem i en kamp mellom flere biler. Alonso endte på sin side opp med en punktering og avsluttet løpet i pit.

09:00 norsk tid kjøres en ordinær kvalifisering som setter griden for søndagens Grand Prix-løp.