Hjem Nyheter Medier: Adrian Newey forlater Red Bull

Medier: Adrian Newey forlater Red Bull

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Etter at året startet med fullt kaos i og rundt Red Bull med Christian Horner i spissen har ryktene gått om en potensiell skilsmisse som kan føre til at aktører som Max Verstappen og Adrian Newey forlater teamet. 

De ryktene har dog roet seg i takt med at også Horner-sagaen har roet seg de siste ukene, men nå rapporterer anerkjente Auto Motor Und Sport at Adrian Newey kommer til å forlate Red Bull. De forventer at han vil uttale seg om saken og hvor han skal videre innen få dager. BBC melder det samme.

Tidligere har det blitt rapportert at både Aston Martin og Ferrari har kommet med saftige tilbud til Newey, og det er grunn til å tro at han i praksis kan velge å vrake også blant andre team.

Redaktør hos Formel-1.no og Viaplay-ekspert Stein Pettersen tror at det er Italia som er 65-åringens neste hjemland om det viser seg at han faktisk forlater Red Bull.

– Newey har jo vært ryktet til Ferrari regelmessig i 20 år. Det er nok det siste skiftet han gjør, og det er klart at det kan være det endelige beviset på at det er han som er nøkkelen til suksess, forteller Stein Pettersen.

Dette er langt fra første gang Newey har fått tilbud andre ganger. Årsaken til at han nå visst nok ønsker å forlate teamet skal ifølge samme avis være den interne maktkampen i Red Bull som i stor grad sentrerer seg rundt Christian Horner og Helmut Marko med hver sin eiergruppering i ryggen. 

– Frem til nå har jo Red Bull bladd opp hver gang noen har prøvd seg, men jeg tror ikke det er pengene som betyr mest. I så fall kunne han jo endt opp i Aston Martin også, sier Pettersen.