Hjem Nyheter Mener Newey kan gå til andre team i 2025

Mener Newey kan gå til andre team i 2025

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Onsdag ble det bekreftet at Adrian Newey forlater Red Bull. Den svært anerkjente designeren og ingeniøren som står bak en rekke suksessrike biler signerte en ny avtale med Red Bull for et år siden, men nå går samarbeidet likevel mot slutten. 

Flere medier melder at han forlater teamet som en direkte konsekvens av Horner-sagaen og den påfølgende maktkampen internt i organisasjonen. 

Newey skal hovedsakelig jobbe med Red Bulls hypercar-prosjekt frem til han er helt ute av teamet. Den endelige sluttdatoen er en eller annen gang i løpet av første kvartal i 2025. 

Tidlige rapporter tydet på at Red Bull kunne holde på Newey ut 2025, og at et års karantenetid ville hindre ham fra å jobbe med et annet team før tidligst 2027. Nå ser det ut til at han potensielt kan gå rett til et annet team i 2025 og følgelig ha en betydelig påvirkning på en annet teams 2026-bil. 

Ferrari i pole position

Om ikke Newey skal pensjonere seg er det Aston Martin og Ferrari som trekkes frem som de to klare kandidatene til å ta imot 65-åringen med åpne armer. Begge to skal ha kommet med lukrative tilbud, men per nå rapporterer blant annet The Race at det kun er Ferraris tilbud som virkelig appellerer. 

Newey har tidligere uttalt et ønske om å jobbe med både Ferrari og Lewis Hamilton, og han kan med en overgang til det italienske teamet slå to fluer i en smekk. 

 – Newey har jo vært ryktet til Ferrari regelmessig i 20 år. Det er nok det siste skiftet han gjør, og det er klart at det kan være det endelige beviset på at det er han som er nøkkelen til suksess, uttalte Viaplay-ekspert og redaktør i Formel-1.no Stein Pettersen da ryktene om hans avgang begynte å florere forrige uke.