Hjem Nyheter Verstappen sikrer sprintpole i Miami

Verstappen sikrer sprintpole i Miami

Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405030782 // Usage for editorial use only //

Silje Nikoline Fikse Blom

Under sprintkvalifiseringen var det Verstappen som endte opp med pole position til sprintløpet i morgen tidlig. For flere av førene på toppen av tabellen var det kun noen hundredeler av et sekund som skilte dem, en av de som overrasket mest denne sesjonen var Ricciardo. Ricciardo startet på fjerde startposisjon i sprintløpet etter å ha blitt utkvalifisert av sin teamkamerat Tsunoda i alle de tidligere kvalifiseringene denne sesongen. Begge Mercedes-bilene klarte ikke å forbedre tidene sine til å komme videre til SQ2, Hamilton traff veggen på den siste runden sin som gjorde at han ikke fikk til å få en bedre tid.

Både Albon og Tsunoda sine tider ble slettet på grunn av track limits og gjorde at Albon starter på nittendeplass foran teamkamerat Sargeant, Tsunoda starter på femtendeplass siden har ikke fikk satt en ny tid etter tiden hans ble slettet. Norris så ut til å kunne utfordre Verstappen til sprintpole etter å ha vært raskest i både SQ1 og SQ2, men klarte ikke å sette en tid god nok til å starte på første rad i morgen. Akkurat som under sprintkvalifiseringen i Kina, var det ingen av førerne som var ute på banen før det kun var 4 minutter igjen på klokken.

Sprintløpet starter klokken. 18.00 lørdag ettermiddag og Kvalifiseringen starter klokken 22.00.

Miami Grand Prix, sprintkvalifisering, topp 10:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:27,641
2) Charles Leclerc, Ferrari, +0,108
3) Sergio Perez, Red Bull, +0,235
4) Daniel Ricciardo, RB, +0,403
5) Carlos Sainz Jr, Ferrari, +0,462
6) Oscar Piastri, McLaren, +0,520
7) Lance Stroll, Aston Martin, +0,734
8) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,778
9) Lando Norris, McLaren, +0,831
10) Nico Hulkenberg, Haas, +0,835