Hjem Nyheter Syv på rad for Verstappen

Syv på rad for Verstappen

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Tekst: Simen Næss Hagen – levert i samarbeid med Parc Fermé

Resultatlista isolert sett fra kvalifiseringen i Miami fører ikke med seg de enorme overraskelsene. Max Verstappen var atter en gang på topp, et drøyt tidel foran Charles Leclerc som igjen var tidelet foran teamkamerat Carlos Sainz jr.

Det vi ble vitne til var flere førere som prioriterte å kjøre på mediumdekk kontra softdekk i håp om å sette bedre tider. Rett og slett fordi mange ikke blir kloke på hvordan softdekkene kan benyttes optimalt. Blant annet har McLaren vist godt tempo på medium dekk, men slitt med soft, og den historien gjentok seg også i kvalifiseringen.

Pole-sitter Verstappen la heller ikke skjul på at det ble atter en merkelig kvalifisering, der han atter en gang dro det lengste strået som han pleier

– Jeg vet ikke hvorfor, men det er vanskelig å være jevn og ha god følelse med bilen her, uttalte Verstappen i intervjuet etter kvalifiseringen.

To førere som skuffet mest var muligens Fernando Alonso og Daniel Ricciardo. Alonso ble bare nummer 15, og havnet således sist i Q2. Ricciardo, som imponerte sterkt med fjerdeplassen i sprintløpet, røk ut allerede i Q1 og ble bare nummer 18.

Miami Grand Prix, kvalifisering, topp 10: 

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:27,241
2) Charles Leclerc, Ferrari, +0,141
3) Carlos Sainz jr., Ferrari, +0,214
4) Sergio Perez, Red Bull, +0,219
5) Lando Norris, McLaren, +0,353
6) Oscar Piastri, McLaren, +0,434
7) George Russell, Mercedes, +0,826
8) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,866
9) Nico Hülkenberg, Haas, +0,905
10) Yuki Tsunoda, RB, +0,951