Hjem Nyheter Lando Norris tok sin første seier

Lando Norris tok sin første seier

Foto: McLaren

Søndagens Miami Grand Prix så lenge ut til å foregå som ventet da Max Verstappen beholdt ledelsen fra sin pole position og sakte men sikkert distanserte seg fra konkurrentene.

Men så åpnet det seg helt. Halveis i løpet ble Logan Sargeant stående igjen like ved banen etter et sammenstøt med Kevin Magnussen, som forøvrig har samlet et stort antall straffepoeng denne helgen. Det gjorde at sikkerhetsbilen måtte ut på banen for å samle opp feltet. 

Men sikkerhetsbilen fanget ikke opp Lando Norris som ledet fordi han enda ikke hadde gjennomført sitt pitstopp, men heller Max Verstappen som var nummer to ute på banen. Det gjorde at Norris fikk en så stor luke at han rakk å gjennomføre sitt pitstopp  og fortsatt komme ut i ledelsen. 

Da det gjensto 25 runder ble løpet satt i gang igjen, og Norris klarte å holde på den ledelsen. Ikke minst fikk han en luke på over et sekund slik at Verstappen ikke kunne åpne DRS-vingen. Luken fortsatte bare å øke, og til slutt kunne Norris krysse mållinjen først til karrierens første seier.