Hjem Nyheter F1 Magnussen nærmer seg utestengelse etter straffebonanza

Magnussen nærmer seg utestengelse etter straffebonanza

Foto: Mark Sutton / LAT Images / Haas

Kevin Magnussen hadde en innholdsrik helg i Miami hva gjelder straffer. Haas-føreren plukket tre straffepoeng i lørdagens sprintløp etter gjentatte turer utenfor banen i duell med Lewis Hamilton, og i Grad Peix-løpet ble det ytterligere to straffepoeng for å ha forårsaket en kollisjon med Logan Sargeant. 

Dansken er nå oppe i 10 straffepoeng. Om man samler 12 poeng må man stå over et løp. Det vil si at Magnussen kun er to poeng unna å bli utestengt fra et Formel 1-løp. 

Alle poeng har en utløpsdato basert på når de ble plukket, og for Magnussens del blir det lang ventetid. Han må nemlig vente i hele 10 måneder før tre av de poengene han nå har løper ut, og sjansen er dermed stor for at dansken blander seg inn i trøbbel og får tildelt ytterligere to to skjebnesvangre poengene. 

– Det som skjedde i dag er så klart ikke bra. Uansett går vi videre og prøver å ha en bedre helg neste gang, sa en lite snakkesalig Magnussen til F1TV etter løpet.