Hjem Nyheter F1 Norris: – Jeg ble med McLaren fordi jeg trodde på dem

Norris: – Jeg ble med McLaren fordi jeg trodde på dem

Foto: McLaren

– På tide eller hva? For et løp. Endelig har jeg klart det. Jeg er så glad for hele teamet mitt, endelig leverte jeg for de.

Det sa Lando Norris etter å ha sikret karrierens første Formel 1-seier i Miami. Seks år etter at han tok sin siste Formel 2-seier var han igjen å finne øverst på pallen. De fleste har sett seieren komme, ikke minst etter at det nesten gikk hans vei tilbake i 2021, men få hadde trodd at den skulle komme akkurat her i en tid hvor Red Bull og Max Verstappen dominerer sporten.

– Jeg er bare stolt. Mange tvilte på meg underveis, jeg har gjort mange feil i min korte karriere men i dag satte vi alt sammen så dette er for teamet. Jeg ble med McLaren fordi jeg trodde på dem, og i dag beviste det, sa Norris.

McLaren har kommet med flere oppgraderinger på bilen, og selv om flere trodde at banen i Miami ikke ville passe teamet som hånd i hanske viste de et imponerende tempo fra start. Likevel kulminerte det ikke i stor poengfangst i sprintløpet eller mer enn femte startposisjon i Grand Prix-løpet for Norris, men til slutt var det altså 24-åringen som kunne juble mest av alle. 

– Hele helgen har vært bra. Jeg har bare hatt noen tilbakefall underveis men jeg visste på fredag at vi hadde farten, også var det noen feil her og der, men i dag satte vi det sammen. Vi hadde den perfekte strategien og det betalte seg, så takk til alle i McLaren, sa Norris. 

Selv om Red Bulls favorittstempel på ingen måte forsvinner etter et løp med «kun» andreplass tar Max Verstappen trusselen seriøst. 

– De kom med en oppgradering, og helt klart ser det ut til at den fungerte. Så vi har litt jobb å gjøre på vår side. Jeg tror definitivt at det ikke var vår sterkeste helg med tanke på løpsfart, men vi vil analysere alt og prøve å komme tilbake sterkere, sa Verstappen. 

McLaren-sjef Zac Brown er fornøyd med at teamet nok en gang har truffet med en oppgraderingspakke.

– Siden vi begynte å oppgradere bilen i fjor sommer har de bare truffet midt i hver gang. Nå får vi alle oppgraderingene på begge bilene, så drar vi til Imola og resetter uten å bli for revet med, sa Zac Brown til Viaplay.

SE HØYDEPUNKTENE FRA MIAMI GRAND PRIX!