Hjem Nyheter Håpløst utgangspunkt for Stenshorne i Monaco

Håpløst utgangspunkt for Stenshorne i Monaco

Foto: Dutch Photo Agency

FORMEL 3: I Monaco er det så trangt om plassen at kvalifiseringen kjøres i to grupper. Den gruppen som er raskest totalt får pole position og dermed også hele den siden av griden, mens den tregeste gruppen får den andre siden av griden. Dermed er det her topp 6 i gruppen som gjelder for å komme innenfor topp 12, som innebærer gode startposisjoner i begge løp. 

Martinius Stenshorne som denne helgen kjører i Monaco for første gang kjørte i gruppe B, og etter et tidlig rødflagg var han kun nummer 12 i gruppen da førerne satte sine første rundetider. På det andre forsøket ble han dyttet ned til 14. plass, men på det siste forsøket forbedret han seg betraktelig i den første sektoren. 

Om det ville holdt til en fremskutt plassering får vi dog aldri vite ettersom rødflagget kom ut før noen rakk å fullføre sine forsøk, og dermed endte det med 14. plass i gruppen for nordmannen. Han starter følgelig fra 28. plass i begge løp, og det blir i praksis nesten umulig å ta poeng denne helgen. 

I den første gruppen var det Stenshornes All Road-kollega Gabriele Mini som var raskest. Han var også raskest totalt, og starter med det i pole position i søndagens hovedløp.

Foreløpig startgrid hovedløp, topp 12:

1) Gabriele Mini, Prema, 1:23:942
2) Christian Mansell, ART GP
3) Luke Browning, Hitech
4) Arvid Lindblad, Prema
5) Leonardo Fornaroli, Trident
6) Dino Beganovic, Prema
7) Mari Boya, Campos
8) Joseph Loake, Rodin
9) Noel Leon, VAR
10) Tim Tramnitz, MP Motorsport
11) Laurens Van Hoepen, ART GP
12) Nikola Tsolov, ART GP

Levert i samarbeid med Parc Fermé