Hjem Nyheter Hauger klatret i spennende hovedløp

Hauger klatret i spennende hovedløp

Foto: Dutch Photo Agency

Etter en tredjeplass i sprintløpet var veien lenger frem for Dennis Hauger som startet som nummer åtte i søndagens hovedløp. Som kjent er det vanskelig med forbikjøringer i Monacos trange gater, men i motsetning til i sprintløpet åpner depotstoppene i hovedløpet opp for å tjene posisjoner ved fulltreff på strategien. 

I starten av løpet falt andremann Victor Martins bakover i feltet som en stein, og Hauger tjente med det en posisjon. Men da han litt senere prøvde seg på en passering av Roman Stanek ned mot hårnålssvingen ble han straffet med at både Oliver Bearman og Gabriel Bortoleto kom seg forbi nordmannen med mykere dekk. 

Men Hauger som startet løpet på de hardeste dekkene ble liggende ute lenge, og da han til slutt gjennomførte sitt obligatoriske pitstopp avanserte han til femteplass. 

En som ventet enda lenger var Zak O’Sullivan, og da Joshua Dürksen forårsaket en virtuell sikkerhetsbil på den nest siste runden kunne WIlliams-junioren gjøre unna sitt stopp og komme ut i ledelsen. Dermed var det han som vant hovedløpet i Monaco, mens Dennis Hauger ble nummer seks. Hauger tok også et ekstra poeng for raskeste runde. 

Hovedløp Monaco, topp 10: 

1) Zac O’Sullivan, ART GP
2) Isack Hadjar, Campos
3) Paul Aron, Hitech
4) Oliver Bearman, Prema
5) Juan Manuel Correa, DAMS
6) Dennis Hauger, MP Motorsport
7) Andrea Kimi Antonelli, Prema
8) Gabriel Bortoleto, Invicta
9) Victor Martins, ART GP
10) Zane Maloney, Rodin

Levert i samarbeid med Parc Fermé