Hjem Nyheter F1 Leclerc tok sin første hjemmeseier

Leclerc tok sin første hjemmeseier

Foto: Florent Gooden / DPPI / Ferrari

Etter å ha tatt pole position tre av de siste fire løpene i Monaco tok Charles Leclerc omsider sin første seier på hjemmebane.

Martin Blakstad Oddstøl

Seieren er monegaskens sjette Formel 1-seier, og hans første siden Østerrikes Grand Prix 2022.

En kraftig startsmell gjorde at løpet ble rødflagget, men derfra og ut var Charles Leclerc aldri truet. Nummer to ble Oscar Piastri, som gikk over mål drøyt åtte sekunder bak Leclerc. Carlos Sainz, som trodde han var ute av løpet etter den første runden, tok den siste pallplassen foran Lando Norris.

På den aller første runden ble den spanske Ferrari-føreren stående de første svingene etter å ha påført bilen sin skader etter en kollisjon med Oscar Piastri. Lengre bak i feltet ble det derimot enda mer dramatisk da karbondeler lå strødd, barrieren var skadet og Sergio Perez sin bil var totalvrak. Involert i smellen var også Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg. Reprisen viste at Perez hadde kollidert med Kevin Magnussen på vei opp bakken mot sving nummer to. Kevin Magnussen som bare er to straffepoeng unna å bli utestengt fra et løp om dansken mottar en straff i etterkant.

Restarten gikk langt ryddigere for seg. Charles Leclerc kom seg bra avgårde, og resten av løpet var preget av økonomikjøring av samtlige førere, vel vitende om at en forbikjøring i de trange Monaco-gatene er nærmest umulig. Noen strategi-duell ble det heller ikke noe av da nesten samtlige førere gjennomførte sine depotstopp under rødflagget som ble veivet etter startsmellen.

For å få dekkene til å holde over 70 runder kjørte samtlige førere rundetider langt under evne. Onboard-bildene viste at samtlige biler bremset ekstremt tidlig inn i svingene og bilene klokket inn rundetider som var over ti sekunder langsommere enn de gjorde under kvalifiseringen.

– Det er helt søndagstur her ute nå, sa Viaplay-kommentator Thomas Schie på direkten.

– Det vi ser med onboard bildene til Verstappen der har ingenting med Formel 1 å gjøre. Vi burde hatt to eller tre obligatoriske depotstopp i Monaco, la Schie til.

Max Verstappen forsøkte seg på en sluttspurt mot George Russell ved å bytte til nye dekk, men Mercedes-føreren sin femteplass var aldri truet.

Neste løp er fra 7-9. juni i Montreal i Canada.

Resultatliste, Monaco Grand Prix

1) Charles Leclerc, Ferrari
2) Oscar Piastri, McLaren,
3) Carlos Sainz, Ferrari
4) Lando Norris, McLaren
5) George Russell, Mercedes
6) Max Verstappen, Red Bull
7) Lewis Hamilton, Mercedes
8) Yuki Tsunoda, VISA RB
9) Alexander Albon, Williams
10) Pierre Gasly, Alpine
11) Fernando Alonso, Aston Martin
12) Daniel Ricciardo, VISA RB
13) Valtteri Bottas, Sauber
14) Lance Stroll, Aston Martin
15) Logan Sargeant, Williams
16) Guanyu Zhou, Sauber
BRUTT LØP: Esteban Ocon, Alpine
BRUTT LØP: Nico Hulkenberg
BRUTT LØP: Sergio Perez, Red Bull
BRUTT LØP: Kevin Magnussen, Haas