Hjem Nyheter Alpine gir Jack Doohan muligheten

Alpine gir Jack Doohan muligheten

Det tok ikke lang tid for Alpine å gi Jack Doohan en mulighet til å vise at han er god nok til å erstatte Esteban Ocon. Allerede på den første treningen i Canada tar han plass bak rattet.

Avgjørelsen om å la ham kjøre i Montreal er interessant fordi det kommer bare dager etter at det franske teamet bekreftet at Ocon forlater laget ved slutten av denne sesongen.

Ocon kolliderte med lagkamerat Pierre Gasly på den første runden av Monaco Grand Prix, til stor irritasjon for Alpines teamsjef Bruno Famin. I kjølvannet av Monaco, ble det altså klart at Ocon vil forlate Alpine-laget ved slutten av sesongen. Han har ennå ikke avslørt sine planer for 2025, men har blitt sterkest knyttet til Haas, selv om han også er en kandidat for Sauber/Audi-teamet.

LES OGSÅ: Forlenger med Red Bull

Doohan er ikke ukjent med fredagstester for Alpine, ettersom han tidligere har kjørt både i Mexico og Abu Dhabi de siste to sesongene, som en del av F1-reglene som krever at teamene setter av treninger til nye førere. Dette er hans første test denne sesongen.

– Jacks gode arbeid i simulatoren i forbindelse med de siste løpene, gjør at vi kan stole på verdifulle tilbakemeldinger også i Montreal, sa Famin.

Doohan, som fokuserer på reserve- og simulatoroppgaver for Alpine i år etter å ha valgt å ikke fortsette i F2, og han håper nok at en sterk prestasjon for teamet vil øke sjansene hans for å få en plass i 2025.
– Jeg er takknemlig til teamet for muligheten til å få mer kjøretid, og å bli kjent med 2024-bilen tidlig i sesongen, sa han.

Ocon, som tok til sosiale medier forrige uke for å slå tilbake mot kritikken han hadde fått etter Monaco, sa at han så frem til å komme tilbake bak rattet i Canada og fortsette sesongen.
– Det har blitt sagt mye de siste dagene, så jeg ser virkelig frem til å kjøre igjen og komme meg ut på banen. Mitt fokus og energi er fullt dedikert til teamet og å maksimere resultatene våre på banen, og det starter allerede denne helgen i Canada, sa franskmannen til Autosport.