Hjem Nyheter Alonso toppet trening 2

Alonso toppet trening 2

Foto: Aston Martin F1 Team

Dagens andre trening fra Canada startet på lett fuktig bane, men været fortsatte å utfordre førerne med varierende nedbørsmengder, og tilsvarende grep, rundt Circuit Gilles Villeneuve.

Allerede halvveis på den andre treningen var førerne nærmere 8 sekunder raskere enn de beste tidene satt på den første treningen.

Max Verstappen fikk avbrutt sin trening da det oppsto elektriske problemer med hans Red Bull etter rundt 25 minutter. Bilen ble stående lenge i garasjen uten at mekanikerne begynte arbeidet på bilen, og nederlenderen selv var svært rask med å komme seg ut av sin RB20.

Mot midten av treningen kom et nytt regnvær inn over banen, og førerne valgte å bli stående i garasjen for å avvente utviklingen.

Etter en kortere pause kom førerne ut igjen, denne gangen på intermediate – og tidene krøp sakte nedover etter hvert som det tørket opp.

Lando Norris var imidlertid helt klar da han med noen minutter igjen ble spurt om han ønsket å gå ut på slicks:
– NEI.

Dermed ble det i all hovedsak tidene som ble satt på softdekk i begynnelsen av treningen som ble stående, med Alonso på topp foran Russell, Stroll og Leclerc som faktisk satte sin raskeste runde på mediumdekk.

Om vi skal tro værmeldingen så er det ventet samme type være også resten av helgen, disse to treningene har nok først og fremst vært nyttige for teamene som har benyttet dagen til å samle mest mulig data.

  1. Alonso, Aston Martin
  2. Russell, Mercedes
  3. Stroll, Aston Martin
  4. Leclerc, Ferrari
  5. Ricciardo, RB
  6. Magnussen, Haas
  7. Hamilton, Mercedes
  8. Tsunoda, RB
  9. Albon, Williams
  10. Perez, Red Bull