Hjem Nyheter Silly season: Antonelli til Mercedes og Ocon til Haas 

Silly season: Antonelli til Mercedes og Ocon til Haas 

Andrea Kimi Antonelli. Foto: Prema

Silly season ruller videre, og selv om 12 førere nå er bekreftet på neste års grid (inkludert Lance Stroll) er det fortsatt flere usikre skjebner. Men skal vi tro tyske aviser er flere brikker i ferd med å falle på plass.

Et av teamene som må finne en eller flere nye førere er Haas. Det er allerede klart at Nico Hülkenberg forlater teamet til fordel for Sauber, og det er mer og mer som tyder på at Kevin Magnussen er inne i sin siste Formel 1-sesong. 

Den anerkjente tyske avisen Auto Motor und Sport rapporterer at det blir en helt ny førerduo for Haas. Som ventet ligger det an til at Oliver Bearman får et sete. I tillegg rapporteres det om at Esteban Ocon sannsynligvis kommer inn i teamet. 

Det er dog ikke helt avgjort. Guanyu Zhou som ser ut til å forsvinne ut av Sauber skal ifølge samme avis kunne ta med seg store summer for et sete, og han kan dermed ikke utelukkes fra diskusjonen. Dog skal Haas ønske seg en mer erfaren fører ettersom de skal hente inn en rookie, og det heller dermed mot at det blir Oliver Bearman og Esteban Ocon. 

Visa RB har tidsfrist

Samtidig rapporteres det om at Visa RB må bestemme seg om de skal forlenge med Daniel Ricciardo eller hente inn Liam Lawson innen september. Grunnen er at Lawson står fritt til å gå hvor han vil etter september. 

Nylige intervjuer med Helmut Marko tyder på at teamet igjen vil fokusere på unge førere, men en oppløftende helg med 5. plass i kvalifiseringen og 8. plass i løpet gjør at Ricciardo fortsatt ikke er helt ute av kampen. Auto Motor und Sport rapporterer samtidig at Ricciaardo ikke ser ut til å ha noen andre alternativer på griden om han ikke får fortsette i Visa RB.

Antonelli rett til Mercedes

– Hamiltons etterfølger er bestemt!

Det skriver den tyske storavisen Bild. De rapporterer at det er Andrea Kimi Antonelli som har sikret seg det andre Mercedes-setet ved siden av George Russell. Det henger forøvrig på greip med tanke på at Toto Wolff har gjort det klart at de ikke lenger er i samtaler med Carlos Sainz. 

Antonelli kjører i år sin første sesong i Formel 2 etter å ha hoppet bukk over Formel 3, og nå ser han altså ut til å sendes rett opp til Mercedes i Formel 1. Om det er noe realisme i ryktene om at unggutten også kan få noen måneder i Williams når han fyller 18 år og får superlisens i august er foreløpig uvisst.