Hjem Nyheter FIA åpner for tidlig Antonelli-debut

FIA åpner for tidlig Antonelli-debut

Andrea Kimi Antonelli. Foto: Prema

De siste månedene har ryktene gått om at Andrea Kimi Antonelli ikke bare kan bli sendt rett opp til Formel 1 neste sesong, men faktisk ende opp med å debutere allerede i år. 

Utgangspunktet har vært at det kunne skje i august når han fyller 18 år ettersom dette har vært FIAs aldersgrense, men nå åpnes muligheten for at det kan skje tidligere, FIA har nemlig senket aldersgrensen for å få superlisens til 17 år. 

Ikke minst betyr det at også superlisensen som kreves fore fredagstreninger føkger samme aldersgrense, og han og andre under 18 kan dermed kjøre fritreninger. 

Tyske Bild rapporterte tidligere denne uken at Andrea Kimi Antonelli i praksis er klar for Mercedes fra neste sesong. Om det skal være aktuelt å komme inn i sirkuset allerede i år vil det sannsynligvis være hos Williams som Logan Sargeants erstatter, men det er usikkert om teamet som gjør seg mer og mer uavhengig av Mercedes ønsker å ta det grepet eller ikke. 

LES OGSÅ: Antonelli til Mercedes og Ocon til Haas