Hjem Nyheter Dramatisk da Russell vant Østerrike Grand Prix

Dramatisk da Russell vant Østerrike Grand Prix

Foto: Sebastian Kawka / Mercedes

En kollisjon mellom Max Verstappen og Lando Norris ga George Russell og Mercedes sin første Formel 1-seier på halvannet år.

Verstappen, som fullstendig hadde dominert de første to tredjedelene av løpet, ledet på et tidspunkt med så mye som åtte sekunder foran Norris. Nederlenderen var imidlertid ikke særlig fornøyd med de harde dekkene i sitt midterste stint, og da teamet for en gang skyld fikk problemer i pitstoppet, hvor det bakre venstre dekket først nektet å løsne, kom Verstappen tilbake på banen like foran Norris.

Med nye mediumdekk mot et brukt sett for Red Bull – kom Norris raskt så nært Verstappen at han kunne bruke DRS og startet angrep etter angrep, akkompagnert av de to førernes radiokommentarer om hverandres kjøring som ble stadig mer og mer kritiske.

Med 12 runder igjen dykket Norris forbi inn i sving 3, men han måtte bruke hele avkjøringsområdet – og måtte gi plassen tilbake.

LES OGSÅ: Krisestart for Hauger

Samtidig brøt Norris track limits for fjerde gang, noe som ville gitt ham fem sekunder straff, noe som ikke hindret de to kamphanene ut på neste runde.  

Det endelige øyeblikket kom på vei ut av hårnålen der de var borti hverandre og begge de to førerne punkterte.  Bilene fikk skader, og Norris vurderte det dithen at det ikke var noen vist å fortsette løpet.

Dommerne kikket på kollisjonen og konkluderte med at det var Verstappen som hadde skylden, og tildelte ham en 10 sekunders straff som endte med ikke å bety noe.

Russell tok muligheten

Bortsett fra en tidlig kamp med Mercedes-kollega Lewis Hamilton, var Russell den beste av førerne bak Verstappen og Norris. Det gjorde at han hadde perfekt posisjon til å utnytte kollisjonen foran seg.

Han ble fulgt av Oscar Piastri som hadde en gylden mulighet til å ta sin første seier. En omstridt straff etter kvalifiseringen gjorde at han måtte starte som nummer syv i stedet for tre – men han kjempet seg fremover i feltet. Til slutt var han bare 1,9 sekunder bak Russell i mål.

Sainz kompletterte pallen, med Hamilton som en fjerdeplass etter å ha fått tidsstraff for å kjøre over linjen som markerer innkjøring til pit.

Stor dag for Haas

Haas tok poeng med både Nico Hulkenberg og Kevin Magnussen, som fullførte på sjette og åttende plass, med Sergio Perez mellom seg.

Evnen til å ta vare på dekk bidro til å gi Haas en etterlengtet opptur, mens Perez fortsetter å underprestere i Red Bull.

Leclerc som hadde en kollisjon med Piastri tidlig i løpet, klarte bare å komme seg opp til en 11. plass, mens Daniel Ricciardo og Pierre Gasly tok de siste poengene.

Østerrike Grand Prix – resultatliste:

1) George Russell, Mercedes
2) Oscar Piastri, McLaren, +1,9
3) Carlos Sainz, Ferrari, +4,5
4) Lewis Hamilton, Mercedes, +23,1
5) Max Verstappen, Red Bull, +37,2
6) Nico Hulkenberg, Haas, +54,0
7) Sergio Perez, Red Bull, +54,6
8) Kevin Magnussen, Haas, +1:00,3
9) Daniel Ricciardo, Visa RB, +1:01,1
10) Pierre Gasly, Alpine, +1:01,7
11) Charles Leclerc, Ferrari, +1:07,0
12) Esteban Ocon, Alpine, +1:08,3 
13) Lance Stroll, Aston Martin, +1 runde
14) Yuki Tsunoda, Visa RB, +1 runde
15) Alexander Albon, Williams, +1 runde
16) Valtteri Bottas, Sauber, +1 runde
17) Guanyu Zhou, Sauber, +1 runde
18) Fernando Alonso, Aston Martin, +1 runde
19) Logan Sargeant, Williams, +2 runder
20) Lando Norris, McLaren, brutt