Hjem Nyheter Disse rookie-førerne skal kjøre fredagstrening på Silverstone

Disse rookie-førerne skal kjøre fredagstrening på Silverstone

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Hver sesong må hvert enkelt Formel 1-team slippe til en eller flere rookie-førere i to treninger, en i hver av de to bilene. 

For å telles som en rookie-fører kan man ikke ha startet mer enn to Grand Prix-løp. Derfor er for eksempel Oliver Bearman fortsatt en rookie i denne sammenhengen, mens Liam Lawson som kjørte flere løp for AlphaTauri i fjor høst ikke lenger kan gjøre den jobben. For teamet som nå heter Visa RB var det forøvrig Ayumu Iwasa som gjorde unna den første av to treninger i Japan tidligere i år. 

For Red Bull er det Isack Hadjar som denne helgen får sjansen. Franskmannen som foreløpig ligger på andreplass i årets Formel 2-mesterskap tar over Sergio Perez bil i den første treningen. 

Jack Doohan kjemper nå om dagen om et potensielt fulltidssete i Alpine i 2025. Som teamets reservefører har han allerede kjørt en trening i Canada i Esteban Ocons bil, og denne helgen skal han kjøre trening på Silverstone i Pierre Gaslys bil. 

Oliver Bearman har blitt bekreftet som Haas-fører neste sesong, og han skal også i aksjon denne helgen under den første treningen. 

I tillegg skal Dennis Haugers teamkamerat i MP Motorsport Franco Colapinto kjøre sin første fredagstrening for Williams. 

Saken oppdateres ved eventuelle nye annonseringer.