Hjem Nyheter F1 George Russell tok pole position på hjemmebane

George Russell tok pole position på hjemmebane

Foto: Wolfgang Wilhelm / Mercedes

Lørdagens Formel 1-kvalifisering på Silverstone ble en ny nedtur for Sergio Perez som nest sist etter å ha kjørt ut i grusfella. Han starter med Pierre Gasly bak seg i søndagens Grand Prix-løp. Franskmannen hadde på forhånd en omfattende gridstraff på hele 50 plasser etter å ha byttet motor og en rekke andre komponenter. 

Etter er opphold med rødflagg i forbindelse med bergingen av Red Bull-bilen var det en tett kamp for å komme videre på en stadig raskere bane, men til tross for litt dramatikk kom alle toppførerne seg videre. Verre var det i Q2 da Charles Leclerc til slutt måtte parkere sin Ferrari tidligere enn planlagt. 

I Q3 var det Mercedes-fører George Russell som var raskest i begge forsøkene, og han sikret til slutt pole position foran teamkamerat Lewis Hamilton og McLarens Lando Norris. Det er altså trippelt britisk helt der fremme på startgriden i søndagens Storbritannia Grand Prix. 

Kvalifisering Silverstone:

1) George Russell, Mercedes, 1:25,819
2) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,171
3) Lando Norris, McLaren, +0,211
4) Max Verstappen, Red Bull, +0,384
5) Oscar Piastri, McLaren, +0,418
6) Nico Hülkenberg, Haas, +0,519
7) Carlos Sainz, Ferrari, +0,690
8) Lance Stroll, Aston Martin, +0,766
9) Alex Albon, Williams, +0,821
10) Fernando Alonso, Aston Martin, +1,098

Q2:
11) Charles Leclerc, Ferrari
12) Logan Sargeant, Williams
13) Yuki Tsunoda, Visa RB
14) Guanyu Zhou, Sauber
15) Daniel Ricciardo, Visa RB

Q1:
16) Valtteri Bottas, Sauber
17) Kevin Magnissen, Haas
18) Esteban Ocon, Alpine
19) Sergio Perez, Red Bull
20) Pierre Gasly, Alpine