Hjem Nyheter F1 Silly season: Mercedes åpner døren for Sainz

Silly season: Mercedes åpner døren for Sainz

Foto: DPPI / Ferrari

Spekulasjonene rundt Carlos Sainz fortsetter i full kraft. Etter å ha vært i forhandlinger med Sauber og Williams, og visst nok ha vært svært nærme å signere for Williams, har det åpnet seg nye muligheter de siste dagene. 

Alpine kommer ifølge italienske Gazetta Dello Sport til å droppe sin egen motor og gå over til en kundemotor fra Mercedes. Toto Wolff har også uttalt at han liker tanken om å levere motorer til Alpine samtidig som Aston Martin går over til Honda-motorer. Sammen med Flavio Briatore skal det ifølge den italienske avisen være et fristende alternativ for Sainz. 

Men nå kan døren også åpnes opp igjen hos Mercedes. Andrea Kimi Antonelli har hatt en krevende debutsesong i Formel 2, og Toto Wolff har den siste uken uttalt at han vil se mer fra unggutten. Det kan åpne for at Sainz kan komme inn i teamet mens Antonelli tilegner seg mer erfaring i Formel 2 eller hos Williams. 

– Jeg tror vi har begrenset antallet førere vi ønsker å jobbe med i fremtiden, og vi ønsker å ta en beslutning til fordel for hva Mercedes kan ha de neste fem-seks årene. Kimi og George har vært juniorførerne våre i lang tid, og jeg vil gjerne være tro mot programmet. Når det er sagt, med Carlos har du et sikkert kort, spesielt i et veldig tett mesterskap neste år. Du har en annen fører som kommer til å være veldig konkurransedyktig, som, hvis bilen vår er god, kan hjelpe oss i konstruktørmesterskapet, sa Wolff til spanske Mundo Deportivo.