Hjem Nyheter FIA slår ned på feiringer ved pitmuren

FIA slår ned på feiringer ved pitmuren

FIA slår ned på feiring ved pit-muren. Foto: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

FIA setter en stopper for den tradisjonsrike feiringen der mekanikerne klatrer på gjerdet ved pitmuren.

Martin Blakstad Oddstøl

Formel-1 personell har i en årrekke klatret på sikkerhetsgjerdet ved pitmuren for å feire i det føreren deres tar målflagget. Senest i løpet i Saudi Arabia sto mekanikere fra både Red Bull og Aston Martin klare for å ta imot sine førere, og mange lente seg også over banen i det målflagget ble veivet.

FIA mener nå at dette representerer en betydelig sikkerhetsrisiko. I løpsleder Niels Wittich sine notater før helgens Australias Grand Prix står det følgende:

– Det er ikke på noe tidspunkt tillatt å klatre på sikkerhetsgjerdet ved pitmuren.

Wittich refererer til en allerede eksisterende artikkel i FIA sitt sportsreglement. I reglementet står det at det ikke på noe tidspunkt er tillatt å klatre på sikkerhetsgjerdet ved pitmuren. Den samme artikkelen sier også at mekanikerne kun kan oppholde seg i pitlane rett før de skal jobbe på bilen, og må forlate området så snart de er ferdig med jobben.

Det er altså ingen ny regel som innføres. Ifølge reglementet har det aldri vært lov for personell å klatre på gjerdet ved pitmuren. Men FIA mener nå at slike feiringer ikke er forsvarlig i det tilfellet at noe uforutsett skjer.

Eventuelle regelbrudd vil bli rapportert til dommerne, som vil vurdere i hvilken grad slikt skal straffes.

LES OGSÅ: Perez klar for å utfordre Verstappen om tittelen