Hjem Nyheter Vraker Aston Martin Le Mans til fordel for F1?

Vraker Aston Martin Le Mans til fordel for F1?

I følge flere nettsider vil Aston Martin stoppe utviklingen av sin Valkyrie hypersportsbil – årsaken skal være satsingen på Formel 1. Samtidig legger Red Bull ut en video der Max Verstappen tester gateversjonen – hva skjer?

Utviklingen av bilen, som etter planen skulle kjøre 2020-2021-sesongen av World Endurance Championship og 24-timersløpet på Le Mans, skal altså være stoppet. Nyheten kommer bare uker etter at eieren av Racing Point F1, Lawrence Stroll, investerte 239 million dollar i selskapet.

Selv om det så langt ikke er mange detaljer rundt hva som foregår, er det imidlertid klart at etter kunngjøringen av at dagens Racing Point vil bli et fabrikkteam for Aston Martin fra 2021 – forsvant også noe av interessen for å legge mer penger inn i Le Mans-prosjektet.

Legger man til at utviklingspartner for Valkyrie er Red Bull Racing, er det kanskje ikke så overraskende at den hardt pressede bilprodusenten velger å legge om på planene.

LES OGSÅ: OM STROLL, ASTON MARTIN OG RACING POINT

Skaper utfordringer for WEC
Om Aston Martin velger å trekke seg fra den nye WEC-klassen, betyr det at Toyota og Glickenhaus er de eneste som har bekreftet sin deltagelse.

Peugeot hadde også planer om å stille, men har i ettertid varslet at de revurderer satsingen, etter at flere detaljer av regelverket ble lagt frem.

Andre bilprodusenter som Porsche, McLaren og Ferrari, vurderer sin deltagelse – men ingenting er foreløpig klart.

Samtidig som disse ryktene begynte å svirre – la Red Bull ut denne videoen der Max Verstappen tester gateversjonen av Valkyrie: