Hjem Nyheter Bahrain Grand Prix for tomme tribuner

Bahrain Grand Prix for tomme tribuner

Foto: Racing Point
Tidligere denne uken meldte vi at Bahrain stoppet salget av billetter til F1-løpet 20. – 22. mars – nå er det klart at løpet vil gå helt uten publikum.

Igjen fortsetter coronaviruset å lage trøbbel for motorsportverdenen, i likhet med andre idrettsarrangementer og ikke minst samfunnet forøvrig. Nå går det også utover Bahrains Grand Prix.

Først meldte arrangøren at de stengte billettsalget for å hindre for stor pågang av tilskuere til løpshelgen som går akkurat én uke etter den planlagte sesongåpningen i Formel 1 i Australia. Nå meldes det at ingen tilskuere får slippe inn på Bahrain International Circuit denne løpshelgen.

LES OGSÅ: Stopper salget av billetter

Det påvirker også sesongåpningen i Formel 3, hvor norske Dennis Hauger gjør sin debut. Forrige uke hadde han sine første tester på denne banen. Ståa nå er at det kun blir en TV-sendt løpshelg. Denne avgjørelsen er tatt i samråd med lokale myndigheter og arrangøren selv.

– Som en vertsnasjon for Formel 1 har vi et enormt ansvar med å balansere velstanden til supporterne og deltakerne. Som følge av den fortsatte globale spredningen av COVID-19 vil det ikke være riktig av oss å gjennomføre en så stor sportsbegivenhet, som er åpen for publikum og lar tusenvis av reisende fra hele verden og lokale tilhengere være til stede samtidig. For å sikre at verken sporten eller tilhengerne blir unødvendig påvirket, vil løpshelgen fortsette som et TV-arrangement, heter det i en offisiell uttalelse fra Bahrain International Circuit.

Denne saken er levert i samarbeid med Park Fermé