Hjem Nyheter Monza blir siste løp for Claire Williams

Monza blir siste løp for Claire Williams

Claire Williams. (Foto: Williams Racing)
Det er ikke bare eierskapet i Williams som forsvinner etter at investeringsselskap nylig overtok teamet.

Forrige uke ble det kjent at amerikanske Dorilton Capital har kjøpt opp Williams-teamet, som de siste årene har slitt sterkt med økonomien. I kunngjøringen av oppkjøpet ble det klart at amerikanerne går inn som nye eiere, men at ingenting ved strukturen rundt teamet skulle rokkes ved.

LES OGSÅ: Slutten for det siste familieteamet

Nå kunngjør imidlertid teamsjef og teamets arving Claire Williams, datter av grunnlegger Frank Williams, at hun og familien nå trekker seg tilbake etter oppkjøpet. Dermed er det 43 år langt familieeventyr nå over, selv om Williams-navnet forblir værende i teamet.

– Det er med tungt hjerte at jeg trer tilbake fra min rolle i teamet. Jeg hadde håpet å kunne fortsette i denne stillingen inn i framtiden og bevare Williams-arven til neste generasjon. Likevel har vi hatt et behov for å få inn investeringer grunnet en rekke faktorer, mange utenfor vår kontroll, og det resulterte i salget av teamet til Dorilton Capital. Familien min har alltid satt folkene og teamet først, og dette var absolutt den rette avgjørelsen. Jeg vet at vi har funnet de rette menneskene i dem til å bringe Williams foran på startplata igjen, samtidig som Williams-arven bevares, sier Claire Williams i en pressemelding.

Denne saken er levert i samarbeid med Parcferme.no