Hjem Nyheter Renault blir Alpine

Renault blir Alpine

Den franske bilprodusenten Renault bekrefter at F1-teamet deres skifter navn til Alpine F1 fra 2021.

Teamet vil selvsagt fortsatt bruke Renault-motoren – og E-Tech-navnet vil bli beholdt.

Det er ikke lenge siden Renault sammen med de andre teamene signerte Concorde-avtalen som regulerer kostnadene i sporten.

LES OGSÅ: Bottas med stikk til Red Bull

Mye tyder på at det er den nye Renault-sjefen, Luca De Meo, som ønsker å utnytte F1 til å løfte frem Alpine-navnet – som jo har lange tradisjoner i bilsport.

– Gjennom å bruke Alpine, som et symbol for det ypperste franske, til den mest prestisjetunge motorsporten i verden, blir vi med på denne reisen i en revitalisert sport. Vi tar med oss merkenavnet ved siden av noen av de største, til spektakulære løp skapt og fulgt av entusiaster. Alpine vil ta med sine verdier til paddock: eleganse, oppfinnsomhet og dristighet, sier De Meo.

Dagens teamsjef, Cyril Abiteboul sier at endringen kommer helt perfekt.
– Alpine kommer til F1 med nye verdier, farger og meninger – og har med seg den franske vinnerviljen og aggressivitet. Det blir viktig del av forberedelsene til 2022.

Han sier at de nye reglene og det finansielle rammeverket vil legge til rette for en mer rettferdig motorsport med en mer forutsigbar og riktig fordeling av inntekter.

Navneskiftet kommer som en del av Renaults restrukturering av sine fire merkenavn, Renault, Alpine, Dacia og New Mobility, som har blitt intensivert under De Meos ledelse.

LES OGSÅ: Ferrari er villig til å droppe anken

Renault kjøpte Alpine i 1973 – men startet først opp med å produsere gatebiler igjen i 2017 etter en pause på 22 år med en toseters sportsbil, A110. Alpine har også vært tilstede i sportsvognracing med Signatech-teamet i LMP2.

Overgangen fra Renault til Alpine skal skje under ledelse av Abiteboul, men det er usikkert om han vil fortsette som teamsjef etter at overgangen er gjennomført.

Renault blir det fjerde teamet de siste årene som har endret navn Sauber ble Alfa Romeo, Toro Rosso ble AlphaTauri, og neste år blir Racing Point til Aston Martin.