Hjem Nyheter Ferrari er villige til å droppe anken

Ferrari er villige til å droppe anken

Foto: Ferrari
Stormen som blåste opp på Silverstone etter dommen mot Racing Point er i ferd med å stilne helt – nå sier også Ferrari at de er villig til å droppe anken.

Racing Point fikk 400.000 euro i bot, og mistet 15 poeng i konstruktørmesterskapet etter at de ble dømt for å ha kopiert deler av Mercedes W11.

LES OGSÅ: Fikk Mercedes Renault til å trekke anken?

Etter at dommen ble kjent i forbindelse med løpet på Silverstone, var egentlig ingen fornøyd. Både Ferrari, Renault, McLaren og Williams varslet at de mente at straffen var for mild, og at de ønsket å anke den til FIAs appelldomstol.

Imidlertid at både Renault, McLaren og Williams frafalt sitt ønske om å anke, og i stedet lent seg på at FIA lovet å se på regelverket for å unngå lignende episoder i fremtiden.

Nå er det også klart at Ferrari er villig til å trekke sin anke, men de ønsker å se detaljene før de bestemmer seg.

– Vi har bekreftet protesten vår, og har anket beslutningen til dommerne. Årsaken er at vi er overbevist om at det Racing Point har gjort denne sesongen ikke er i tråd med de prinsippene som ligge til grunn for Formel 1, og som vi håper ikke vil skje i fremtiden. Derfor har vi bedt FIA om å klargjøre regelverket, sier teamsjef i Ferrari, Mattia Binotto.

LES OGSÅ: Monza siste løp for familien Williams

– For å si det sånn, om regelverk, eller et teknisk reglement, kommer på plass – som gjør oss sikre på at det ikke er mulig å kopiere, er også vi klare til å trekke anken vår.

Binotto har gjort det klart at kopiering på grunnlag av fotografier er en del av sporten, men det å kopiere et helt design, eller skaffe seg tilgang på tekniske tegninger, ikke kan være lov.

– Det å se på konkurrenter, forsøke å forstå hva de gjør og studere bilen dere, har alltid vært en del av F1-historien. Det kan ikke være ulovlig. Jeg mener imidlertid at det å kopiere et helt design er noe helt annet. Om jeg var Mercedes hadde jeg protestert, sier Binotto.