Hjem Nyheter Szafnauer: Stroll har vært dårlig siden Russland

Szafnauer: Stroll har vært dårlig siden Russland

Teamsjef i Racing Point Otmar Szafnauer sier at Lance Stroll har vært dårlig siden de reiste hjem fra Russland, men gjentatte ganger har testet negativt på COVID-19. Tidligere verdensmester Jacques Villeneuve er ikke imponert.

Stroll som krasjet under løpet i Sochi for 14 dager siden, måtte kaste inn håndklede i går formiddag. Szafnauer sier at beslutningen om at Stroll ikke kunne kjøre, ble tatt bare en halv time før lørdagens trening.

LES OGSÅ: Hülkenberg tar over for Stroll

Er testet mange ganger

– Han har ikke vært i form siden Russland. Jeg tror han er forkjølet. Først tenkte vi selvsagt at vi måtte teste ham for viruset, og vi har testet ham gjentatte ganger – nå sist før helgen – men alle tester har vært negative. Han har heller ikke klassiske COVID-19-symptomer, han føler seg bare ikke i form og natt til lørdag hadde han mageproblemer. Han var inn og ut på toalettet hele natten og fortalte at han ikke kunne komme seg av toalettet lenge nok til å sette seg i en racerbil.

LES OGSÅ: Hamilton ville starte på medium

Sergio Perez mistet jo to løp etter å ha testet positivt på COVID-19 tidligere i år.

Håpet til Racing Point er at de gjennom å Nico Hulkenberg kjøre helgens løp, kan få Stroll klar for den doble racinghelgen som følger med Portugal og Italia.

Stroll er nå på hotellet og får medisinsk tilsyn.

-Har han det som skal til?

Verdensmester fra 1997, Jacques Villeneuve er som vanlig ikke spesielt positivt innstilt til sin landsmann Stroll.

– Selv med vondt i magen må du bare gå ut å kjøre. Om du ønsker å lykkes i Formel 1 kan du ikke bare droppe et løp. Enten har Lance store smerter, noe som betyr at det er noe alvorlig, eller så har han rett og slett ikke det som skal til for å lykkes på høyeste nivå.

Det er ikke første gang Villeneuve kritiserer milliardærsønnen for ikke å være god nok til å være i F1.