Hjem Nyheter Gasly blir i AlphaTauri ut 2021

Gasly blir i AlphaTauri ut 2021

Trolig den beste dagen i Pierre Gaslys liv - seieren på Monza tidligere i år Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
Oppdatert: AlphaTauri-fører Pierre Gasly har imponert i 2020-sesongen – men veien går likevel ikke tilbake til Red Bull – de har ikke tillit til at den unge franskmannen er rett mann for oppgaven som teamkompis til Max Verstappen.

Seieren i Italia og gjennomført gode resultater har definitivt vært en deilig revansje for Gasly som ble satt ned på «andrelaget» etter en vanskelig 2019-sesong.

Etter dette har Gasly tatt over 80 prosent av alle poengene for AlphaTauri – noe som er en større andel enn noen annen fører på griden har stått for denne sesongen.

Likevel har både Christian Horner og Helmut Marko vært tydelige på at Gasly ikke blir teamkompis med Max Verstappen neste år.  Han sa i tillegg at det ikke var noen andre førere i Red Bull-systemet som var aktuelle om de skulle bestemme seg for å droppe Alexander Albon før neste sesong.

LES OGSÅ: Mercedes kjøper seg opp i Aston Martin

Verstappen i en AlphaTauri?
Spørsmålet er selvsagt hvorfor Red Bull gjør denne vurderingen – stoler de ikke på prestasjonene til Gasly? Tror de rett og slett at Max Verstappen ville vært enda raskere i en AlphaTauri enn han er i dagens Red Bull?

Eller er det slik at den erfaringen de har hatt gjennom den første halvdelen av 2019 har gitt dem en innsikt som vi utenfor ikke forstår?

Det er ingen tvil om at Gasly slet det første halvåret i Red Bull – han var over et halvt sekund bak Verstappen i snitt – og hadde en fjerdeplass som beste prestasjon.

– Vi hadde selvsagt mye informasjon om førerne over lang tid. Pierre har gjort en strålende dag, han kjører svært godt for AlphaTauri – og kanskje er det kombinasjonen av miljøet og lavere forventninger som er årsaken, sier teamsjef Christian Horner til The Race.

LYTT: Viaplay Motorpod

Målet til Red Bull for 2021 er å kjempe om tittelen – i så fall må de ha en raskere fører ved siden av Max Verstappen som kan sørge for å ta flere poeng enn Lewis Hamilton og Valtteri Bottas – det er en svært krevende oppgave.

Utfordringen ligger ikke bare i det å samle poeng, men også å ha to førere så langt oppe i feltet at det kan være med på å presse Mercedes til å gjøre andre prioritereringer. Den posisjonen har verken Albon eller Gasly klar å etablere hos Red Bull.

Krevende fører

Insidere i Red Bull sier at Gasly heller ikke har vært den mest populære i teamet. Årsaken skal være at han har vært for opptatt av detaljer – som å finne oppsett for enkelte deler av banen i stedet for å jobbe med å finne et kompromiss som fungerer best mulig i et løp.  Samtidig har han gått fra å være en fører som hadde enkelte meget gode prestasjoner, til å levere jevnt gode resultater gjennom en hel sesong.

LES OGSÅ: Perez en advarsel unna straff

Horner har vært tydelig på at de de er villige til å se utenfor Red Bull denne gangen, alt i jakten på en fører som kan være god nok. Det han kanskje ikke har vært like tydelig på, er at vedkommende også må være forberedt på å være en klar andrefører i teamet.

Horner og Marko er tydeligvis sikre på at Gasly ikke har det som skal til – og akkurat nå virker det som om heller ikke Albon er i nærheten av å nå dette forventete nivået.

Hva så Red Bull?

Spørsmålet er hvilken retning Red Bull skal kikke for å sikre seg en fører som er god nok, men som samtidig er villig til å leve med disse forutsetningen.

Det er opplagt to førere nå som peker seg ut – det er Sergio Perez og Nico Hülkenberg.

Nå bekrefter altså AlphaTauri Gasly for 2021 – trolig blir det sammen med japanske Yuki Tsunoda.

Det store spørsmålet er fortsatt hvem som skal sørge for å levere resultater sammen med Max i Red Bull.