Hjem Nyheter Russell og Bottas har frie tøyler

Russell og Bottas har frie tøyler

Foto: Mercedes - Steve Etherington

Teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, bekrefter at Valtteri Bottas og George Russell har frie tøyler til å kjempe mot hverandre i dagens løp.

Russell kjører sitt første løp i Mercedes som vikar for en COVID-19-smittet Lewis Hamilton.

22-åringen var bare 0.026 sekunder bak Valtteri Bottas på pole og har en fantastisk mulighet ikke bare til å ta sine første poeng i F1, men også til å kjempe om pallplass eller til og med en seier.

På pressekonferansen før løpet sa Wolff at han ikke var bekymret over å la de to kjøre mot hverandre samtidig som han gjentok at han ikke så på dette som en «kvalifisering» for hvem som skal kjøre for Mercedes i 2022.

– Det er absolutt tett, men jeg ser ingen intern rivalisering. Valtteri er trygg, han har ikke noe å bevise. For George er det litt enklere, han har ikke noe press på seg og ikke noe å tape. Dessuten er neppe Verstappen fornøyd med at det står en nykommer som står foran ham. George er på den dårlige siden av banen, det så vi forrige uke. Dessuten er cockpiten for liten – og hendlene er for små for hendene og fingrene hans.

På spørsmål om Mercedes ville bruke teamordre svarte Wolff:
– Nei de er fri til å kjøre mot hverandre – det skylder vi alle andre – slippe dem fri.

LES OGSÅ: Derfor kjører ikke Perez for Red Bull neste år

Han sa at Mercedes var svært imponert – men ikke overrasket over hvor god Russell hadde vært på kvalifiseringen.

– Vi var overrasket, men ikke overrasket. Den farten han viste da vi kunne følge ham i F3 og F2 – alt jeg har sett i en F1-bil – i tillegg til hvor rolig han er når han tilnærmer seg nye ting. Det må jeg si at jeg likte godt. Det er selve kjøringen som er imponerende – alt rundt var slik vi ventet. Jeg husker da han kom inn på kontoret mitt – 15 eller 16 år gammel.  Han var kledd i sort dress og hadde med seg en presentasjon av hvorfor han skulle kjøre for Mercedes en gang i fremtiden, sa Wolff.

LES OGSÅ: Mercedes vil gi Grosjean en test

Han sier at Russell har levert hele veien.
– Han vant F3, han vant F2 – begge i sin første sesong. Nå gjør han en fantastisk jobb hos Williams, og forsøker å hjelpe teamet fremover. Så det er ingen tvil om at han er en fører for fremtiden. Nå har vi kastet ham på dypt vann, og til tross for at han ikke er komfortabel i bilen – han har ikke en gang sitt eget ratt – så er det ekstremt solid det han har levert.