Hjem Nyheter Mercedes vil gi Grosjean en test

Mercedes vil gi Grosjean en test

Romain Grosjean, sammen med doktor Ian Roberts, og føreren av legebilen, Alan van der Merwe Foto: Haas
Om Romain Grosjean ikke er i stand til å kjøre årets siste løp for Haas, vil Mercedes gi ham en privat test.

Grosjean håper at han brannskadene han fikk i forrige helgs krasj er såpass bra, at han kan kjøre årets siste løp som går i Abu Dhabi om en uke.

Dette vil være hans siste løp i F1, ettersom han mistet setet sitt i Haas før neste sesong.

Grosjean har sagt at om han ikke kan kjøre neste helgs løp, så vil han forsøke å sikre seg en siste tur i en F1-bil på en eller annen måte.

– Det hadde vært nydelig å kjøre i Abu Dhabi. Om jeg ikke får det til kommer jeg til å ringe hvert eneste F1 team i januar, sånn at jeg kan ha en privat test og kjøre 10-15 runder for min egen skyld.

På spørsmål fra The Race om Mercedes ville være villig til å gi Grosjean en sjanse til en slik test, svarte Toto Wolff at det gjør det gjerne.

– Om vi får lov, og ingen av de andre teamene han har kjørt for vil legge til rette for en slik test, gjør vi det gjerne, sier Wolff.

I praksis har Grosjean bare kjørt for to team i sin F1-karriere. Etter å ha kjørt deler av 2009-sesongen for Renault, jobbet han seg tilbake i teamet som da het Lotus i 2012. Grosjean forlot teamet rett før det ble overtatt av Renault da han gikk til Haas i 2016.

LES OGSÅ: Bottas på pole

Det betyr at han har kjørt med Mercedes-motor, ettersom var samarbeidspartner med Lotus i 2015-sesongen.

Haas har antydet at de kanskje ikke har ressurser til å gi Grosjean en separat test, om han ikke får kjørt løpet i Abu Dhabi.

Trolig er det enklere for Renault, ettersom de allerede har gjennomført testing for Fernando Alonso i en 2018-bil tidligere i år.

LES OGSÅ: Resultatet betyr ingenting for 2022

Foreløpig er Grosjean optimistisk – og tror fortsatt han kan kjøre en siste gang for Haas neste helg.

– Høyrehånden vil være 100 prosent klar. Styrken og mobiliteten blir bedre dag for dag. Fortsatt er den litt begrenset fordi den er hoven av betennelse, så den må reduseres om jeg skal kunne kjøre.