Hjem Nyheter Alfa Romeo: Usikker på fremtiden med Ferrari

Alfa Romeo: Usikker på fremtiden med Ferrari

Teamsjef i Alfa Romeo, Frederic Vasseur, sier at teamet ikke bestemt seg for om de skal inngå en ny avtale med Ferrari etter en sesong som har vært skuffende for begge teamene.

2020-sesongen til Ferrari har vært den dårligste siden 1980 med en sjetteplass i konstruktørmesterskapet bak både Mercedes, Red Bull, McLaren, Racing Point og Renault.

LES OGSÅ: Perez erstatter Albon

Etter at FIA satte i gang undersøkelser av 2019-motoren til Ferrari, førte det til et forlik som gjorde at de måtte gjøre endringer på 2020-motoren for å tilfredsstille kravene til FIA.

Dette førte til at Ferrari mistet betydelig ytelse, noe som har rammet både dem og kundeteamene Alfa Romeo (8) og Haas (9) – som avsluttet med henholdsvis åtte og tre poeng.

I et intervju med Blick, sier Vasseur at de ikke har bestemt seg om de skal fortsette samarbeidet etter 2021-sesongen.

– Vi er bundet til Ferrari ut 2021, etter det må vi sette og ned og vurdere fremtiden ettersom en ny kontrakt vil gjelde fra 2022 til 2026. Du vet aldri – det er som et ekteskap. Det er ingen garanti for at du er gift med samme dame for alltid – som meg. Du må alltid regne med at det er opp- og nedturer, så vi må spørre oss selv – hva er den beste avtalen. Ferrari har normalt vært en solid partner, sa Vasseur.

LES OGSÅ: Japansk retur til F1

På spørsmål om det var motoren som hadde ført til den vanskelige sesongen, svarer han:
– Det er din tolkning, men det er vanskelig å være uenig med deg. La oss si at 80 prosent av krisen vi havnet i skyldtes Ferrari. Vi mistet mellom 0,3 til 0,4 sekunder per runde til konkurrentene våre.

Han sier at de var overrasket over hvor nær de var Ferrari, særlig mot slutten av sesongen.
– Som et eksempel på hvor store problemene til italienerne har vært, ble tydelig da vi kjempet mot fabrikkteamet og slo dem i Abu Dhabi. Vi kan ikke være fornøyd med våre resultater, men for Ferrari må det ha vært en katastrofe.