Hjem Nyheter Formel E gründer: F1 burde slå seg sammen med oss

Formel E gründer: F1 burde slå seg sammen med oss

Mannen som står bak Formel E, Alejandro Agag, mener at fremtiden ligger i en sammenslåing av de to seriene.

Det blir en stadig tettere forbindelse mellom Formel 1 og Formel E etter at både McLaren og Alpine trolig er på vei til serien der Mercedes allerede har et team.

I tillegg har teamsjefen for Mercedes Formula E, Ian James, vært tydelig på at de nærmer seg et nivå der serien faktisk kan begynne å levere førere og personell til Formel 1, i stedet for motsatt slik det har vært frem til nå.

Agag mener at de to seriene må jobbe tettere sammen, og mener at også F1 må bli elektriske snart – og at en sammenslåing av de to seriene er riktig vei å gå.

LES OGSÅ: Horner: Max er bedre enn Lewis

– Bernie burde ha tatt kontroll over Formel E og bygget det opp innenfor sitt eget univers. Da hadde han hatt kontroll på hvilken retning det skulle ta, sier Agag til Car Advice.

Han innrømmer at Formel E er svært annerledes både når det kommer til status og publikumsinteresse, men mener fortsatt at en sammenslåing er riktig vei å gå.

TEST DEG SELV: Quiz runde 1

– Jeg vet ikke hva som vil skje, og hva aksjeeierne tenker om saken. Det jeg er sikker på, er at Formel 1 må gjennomføre en overgang til elektrisitet – det er ikke noe de kan gjøre om 19 år – da er det for sent. Vi fikk rettighetene for 25 år – og det er 6 år siden – så vi har 19 igjen. Det snakkes masse om syntetisk drivstoff, men det er bare en fiks ide for folk som ikke klarer å se forbi forbrenning.  Syntetisk drivstoff er bare et alternativ, om du har bestemt deg for ikke å gjøre en endring. Jeg liker også forbrenningsmotorer, men det komme til å bli borte, avslutter Agag.