Hjem Nyheter Mercedes bekrefter Lewis Hamilton for 2021

Mercedes bekrefter Lewis Hamilton for 2021

Foto: Mercedes- LAT Images
Ingen trodde vel virkelig på at Lewis Hamilton ikke ville bli enig med Mercedes om en avtale for 2021 – nå er imidlertid avtalen på plass!

Ventetiden mellom Formel 1-sesongene oppleves som lenge nok i seg selv for den gjengse Formel 1-tilhenger, men jammen har ikke ventetiden på hva som skjer mellom Mercedes og Lewis Hamilton heller vært av det kortvarige slaget heller. Mandag kom sagaen om forhandlingene mellom den syv-doble verdensmesteren og det mestvinnende Formel 1-teamet det siste tiåret ved veis ende.

Og det ble som mange kunne forvente. Lewis Hamilton har tatt pennen fatt og signert, det som da lyder kun en ettårskontrakt for briten. Dermed er det fortsatt ikke lett å vite hva Hamilton tar for seg dersom han sikrer sin åttende VM-tittel i år og blir den ubestridte mestvinnende Formel 1-føreren gjennom tidene dersom han klarer det. Med Hamiltons signering er også hele føreroppstillingen for 2021 klar.

LES OGSÅ: Atle Gulbrandsen – sånn blir 2021-sesongen

Ved siden av spekulasjonene om uavklarte lønnsbetingelser, så kommer det fram i den offisielle kunngjøringen i dag at også Hamiltons nærmest politiske engasjement rundt mangfold og inkludering i motorsporten også spilte en betydelig rolle i forhandlingene. Mercedes bekrefter altså at et sentralt element i forhandlingene innebærer en felles stiftelse de etablerer med fokus på større mangfold og inkludering i motorsporten.

– Vi har alltid vært klare overfor Lewis på at vi ønsker å fortsette, men det spesielle året vi hadde i 2020 gjorde at det tok tid å sluttføre prosessen. Vi har sammen bestemt oss for å utvide vårt sportslige samarbeid et år til, samt starte et langsiktig prosjekt for å ta et nytt steg rettet mot vårt felles engasjement for større mangfold i sporten vår, sier teamsjef Toto Wolff om signeringsprosessen.

Lewis Hamilton har fram til nå hatt en eventyrlig karriere, som eskalerte betraktelig etter at han signerte for Mercedes før 2013-sesongen. Fra 2014 har teamet vært tilnærmet uslåelige totalt sett over sesong, og det er kun Nico Rosberg i 2016 som har brutt Hamiltons verdensmesterrekke etter turbo-hybrid-æraens inntog i 2014.

Les også: Slik lanseres 2021-bilene

Av britens 95 seiere er 74 av dem kommet for Mercedes-teamet. Det utgjør med andre ord en seiersrate på 60 prosent, eller seire i tre av fem løp, siden 2014. Han har kjørt totalt 156 løp for Mercedes, tatt 72 pole positions og 116 pallplasser. Sistnevnte er forøvrig tangering av Michael Schumachers Ferrari-statistikk, der de begge topper listen over antall pallplasser for samme team – da med 116 pallplasser hver, ifølge StatsF1.com.

Saken er levert i samarbeid med Parcferme.no