Hjem Nyheter Lansering AlphaTauri bruker token på ny front

AlphaTauri bruker token på ny front

Til tross for at de er et juniorteam for Red Bull, har AlphaTauri tok de bare en seier mindre i 2020-sesongen. Før 2021 kombinerer de nyutviklede deler med design hentet fra fjorårets Red Bull.

For å redusere kostnadene inn i det som blir en mellomsesong for Formel 1, så er det innført begrensninger på hvor store endringer som kan kjøres fra 2020 til 2021. Dette reguleres med såkalte tokens som begrenser hvor mange deler de kan oppdatere på bilene.

Juniorteamene har imidlertid en ekstra fordel, nemlig at de kan plukke deler fra moderteamene. AlphaTauri har valgt å ikke ta med seg kombinasjonen av girkasse og bakhjulsopphenget fra fjorårets Red Bull, men de har imidlertid hentet flere deler fra fronten til RB16.

Harde prioritereringer

– Vi har valgt å ta med selve monocoquen og har god tro på at kombinasjonen av chassis og motor, så derfor har vi valgt å bruke våre tokens andre steder, sier teknisk sjef Jody Egginton.

Han sier at det er tredje sesong som teamet kjører med samme girkasse, bakhjulsoppheng og store deler av forhjulsopphenget.

LES OGSÅ: Oppgraderer Albert Park

– Vi har valgt å bruke to av våre tokens til en ny nese og har også redesignet ytterdelen av forhjulsopphenget. Derfor har vi også valgt å oppdatere deler av styringen med 2020-versjonen fra Red Bull Technology, noe som er innenfor regelverket.

Teamet har også vært nødt til å ta hensyn til endringene i regelverket for aerodynamikk for 2021, noe som krever redusert størrelse på bakre del av gulvet – alt for å redusere hvor mye marktrykk.

– Totalt sett har endringene definitivt bidratt til å redusere ytelsene, men vi har jobbet hardt for å kompensere samtidig som vi har økt det operasjonelle aerodynamiske vinduet, sier Egginton.

Omtrent som midt i 2020

Han sier at det er vanskelig å si hvor rask bilen vil være, men sier at han antar at ytelsene vil være omtrent på nivå med det vi så midt i 2020-sesongen.

LES OGSÅ: Her er McLaren MCL35M

I tillegg får AT02 den nye oppdaterte motoren fra Honda

– I praksis leverer Honda en helt ny motor denne sesongen, og vi har benyttet anledningen til å endre litt på det som ligger rundt den. Honda er innstilt på å pushe helt frem til slutten av 2021, og vi er helt sikre på at motoren vil levere alt vi forventer.