Hjem Nyheter Gasly: Fikk aldri muligheten til å lykkes i Red Bull

Gasly: Fikk aldri muligheten til å lykkes i Red Bull

2020 Italian Grand Prix, sæmdag - Foto: LAT Images
Pierre Gasly vant sitt første løp i 2020, men forteller nå hvordan han opplevde degraderingen fra Red Bull i 2019.

Franskmannen fikk muligheten i Red Bull fra starten av 2019-sesongen, men etter bare 12 løp ble han byttet ut med Alexander Albon og degradert til AlphaTauri.

I sin spalte i The Players Tribune gir han oss et litt bedre innblikk i hvorfor tiden i Red Bull ble både vanskelig og kort.

– Fra første gang jeg gjorde en feil i en Red Bull fikk jeg en følelse av at folk begynte å peke på meg. Jeg hadde en krasj under vintertreningen, og derfra fikk jeg aldri startet sesongen skikkelig. Jeg fikk ikke mer enn to løp i Red Bull før media nærmest spiste meg opp. Alt jeg sa ble vridd til en slags unnskyldning for hvorfor jeg ikke lyktes, og ingen sto opp og forsvarte meg. Bilen var ikke perfekt, og jeg gjorde alt jeg kunne for å lære, forstå og forbedre meg uke for uke. Men det jeg må si er at: Det var vanskelig for meg i Red Bull fordi jeg aldri følte at jeg hadde den støtten jeg trengte, og at jeg ble behandlet og fikk samme sjanse som andre hadde fått. For meg er det vanskelig å akseptere.

Han skriver at han jobbet knallhardt hver eneste dag, men at han aldri fikk de verktøyene han trengte for å lykkes.

LES OGSÅ: F1-sjefen tar ikke Bahrain for gitt

– Jeg forsøkte å komme med løsninger, men ble aldri hørt – og det tok lang tid før det skjedde noen endringer. Av en eller annen grunn passet jeg aldri inn, det kunne ikke gå bra.

Selv om Gasly fortsatt er en del av Red Bull, mener han at det er riktig å dele sin opplevelse av situasjonen.

– Jeg er ikke typen som ønsker å lage bråk i media, jeg er svært takknemlig ovenfor Red Bull for den sjansen jeg har fått og for alt de har gjort for meg i karrieren. Men jeg må få lov å komme med min versjon – og dette er sannheten.

Til tross for at han hadde et bra løp i Ungarn, der han ble nummer seks, fikk han likevel beskjed om at Red Bull hadde tatt sin beslutning.

LES OGSÅ: Team misfornøyd med Drive to Survive

– Etter Budapest dro jeg på ferie. Før jeg dro ringte jeg til teamsjefen, Christian Horner, bare for å spørre om hva jeg kunne gjøre mer av i løpshelgene for å forbedre meg, og spørre om han kunne se om det var noe som kunne gjøres på min side av garasjen. Christian sa at han ville gjøre alt han kunne – og det var. Mens jeg var på ferie i Spania ringte Helmut Marko og sa «Vi sender deg tilbake til Toro Rosso i bytte med Alex Albon. Det betyr ikke at du er ferdig hos oss, men med all støyen i media føler vi det er det beste.»

– Det er sånn det er – det er F1!