Hjem Nyheter Thrillerstart på årets F1-sesong

Thrillerstart på årets F1-sesong

Foto: Red Bull
Etter en forrykende avslutning av Bahrain Grand Prix var det Lewis Hamilton – som faktisk litt uventet – stakk av med seieren.

Det var liten tvil om at alt skulle handle om Max Verstappen og Lewis Hamilton under årets første VM-runde i Formel 1, som for anledningen ble avholdt i Bahrain etter at den tradisjonsrike sesongstarten i Australia i år er utsatt til å være det fjerde siste løpet på kalenderen utpå senhøsten.

LES OGSÅ: Her taper Mercedes til Red Bull

Men Bahrain har pleid å levere gode løp, og årets utgave ble intet unntak. Med to tilsynelatende ulike strategier så det etterhvert ut som Lewis Hamilton hadde bygd seg opp et forsprang på Max Verstappen med hardere gummiblanding etter første pitstop. Raskt ante Mercedes dog at de tvilte på at de ville stå løpet ut da de var nødt til å ha et pitstop ekstra, og alt kulminerte i en sekundstrid, for ikke å si tidelstrid, de siste fem rundene.

En annen faktor i løpet var utgangen av fjerde sving, hvor Hamilton til stadighet i løpet brøt banegrensen uten å få tilsnakk fra løpsledelsen. Dette fikk Verstappen etterhvert beskjed om, før kontrabeskjeden kom om at dommerne ville følge med på banegrensene og med det eventuelt gi ut straff dersom dette ble ytterligere overskredet.

Da Verstappens forventede forbikjøring på Hamilton mot slutten nettopp skjedde utenfor denne banegrensen, så tok ikke Red Bull noen sjanser og ba 23-åringen gi tilbake plassen til fjorårets verdensmester. Hamilton fornektet seg ikke, og Verstappen fikk ikke flere sjanser de siste rundene til å kjøre forbi på nytt. Dermed er første stikk til Hamilton tatt i kampen om VM-gullet i 2021.

Bahrains Grand Prix – resultater
1) Lewis Hamilton, Mercedes, 1:32:03.897
2) Max Verstappen, Red Bull, +0,745
3) Valtteri Bottas, Mercedes, +37,383
4) Lando Norris, McLaren, +46,466
5) Sergio Perez, Red Bull, +52,047
6) Charles Leclerc, Ferrari, +59,090
7) Daniel Ricciardo, McLaren, +1:06,004
8) Carlos Sainz jr., Ferrari, +1:07,100
9) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +1:25,692
10) Lance Stroll, Aston Martin, +1:26,73
11) Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, +1:28,864
12) Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, +1 runde
13) Esteban Ocon, Alpine, +1 runde
14) George Russell, Williams, +1 runde
15) Sebastian Vettel, Aston Martin, + 1 runde
16) Mick Schumacher, Haas, +1 runde
17) Pierre Gasly, Alfa Tauri, +4 runder
18) Nicholas Latifi, Williams, +5 runder
19) Fernando Alonso, Alpine, brutt
20) Nikita Mazepin, Haas, brutt