Hjem Nyheter Derfor måtte Abiteboul slutte

Derfor måtte Abiteboul slutte

Cyril Abiteboul Foto: Renault
Renault-sjef Luca de Meo har gitt oss litt innsikt i hvorfor teamsjef Cyril Abiteboul måtte forlate selskapets F1-satsing før årets sesong.

Abiteboul var en sentral person i Renaults F1-satsing helt tilbake fra 2014, men ble løst fra stillingen sin før 2021-sesongen, omtrent samtidig som teamet byttet navn til Alpine. Nå gir De Meo litt mer innsikt i hva som var bakgrunnen.

LES OGSÅ: Nærmer seg enighet om sprintløp

– Årsaken til at Abiteboul forlot teamet er komplisert. Vi var i ferd med å starte et nytt eventyr og det ville være vanskelig for de samme personene å styre teamet i en ny retning. Når de trengte støtte fra moderskipet så kom de for å få hjelp, men deres komfortsone var ikke i tråd med den «Renaulution» som er vår visjon. Vi trenger folk som til tross for at de er en del av en liten offensiv enhet, klarer å se helheten. Da jeg kom til Renault i juli, jobbet vi (De Meo og Alpine-sjefen Laurent Rossi) frem en plan som skulle gjenreise merket.

Til tross for at han ønsker å ta Alpine i en ny retning, er han svært takknemlig for den jobben som er lagt ned av Abiteboul og den tidligere sjefen for Renault Sport, Jorome Stoll.

LES OGSÅ: Slik har Honda forbedret motoren

– De startet med F1-teamet i 2016, og avsluttet med flere pallplasser. Det var en god start, men nå begynner vi et nytt kapittel, sier De Meo.