Hjem Nyheter Tyrkia erstatter Canada

Tyrkia erstatter Canada

FOTO: Getty Images / Red Bull Content Pool
Som forventet – årets F1-kalender blir påvirket av pandemien. I dag ble det bekreftet at Canada Grand Prix blir avlyst for andre år på rad – og erstattes av Tyrkia.

Liberty bekrefter samtidig at de har forlenget kontrakten med banen i Montreal frem til 2031.

Løpet på Circuit Gilles Villeneuve skulle gått helgen etter Aserbajdsjan – nå blir også logistikken betydelig enklere ved at løpet flyttes til Istanbul.

F1 kom tilbake til Tyrkia i fjor, etter å ha vært borte fra den tyrkiske hovedstaden siden 2011.

LES OGSÅ: Slik blir sprintløpene

Vural Ak, styreformann i Intercity som drifter banen, sier at de vil ønske tilskuere velkommen, og at det er et steg mot å få på plass en langtidsavtale med F1.

– Takket være de tiltakene myndighetene har gjennomført mot pandemien, planlegger vi å starte billettsalget så raskt som mulig.

F1 har lykkes med sin «sosiale boble» gjennom pandemien, og alle involverte har blitt testet regelmessig. De fleste er nå vaksinert, og planen om å arrangere 23 løp denne sesongen ligger fast til tross for at flere løp har blitt flyttet.

Så langt har man gjennomført 90.000 COVID-19-tester og bare gitt 92 positive prøvesvar.

Ville ikke gi unntak

Formel 1 har vært tydelig på at de har ønsket å kjøre i Canada, men landet har innført en obligatorisk karantene på 14 dager, som myndighetene ikke har ønsket å gjøre unntak fra.

– Jeg vil takke arrangøren i Canada for den innsatsen de har lagt ned de siste ukene, men situasjonen har gjort det umulig for oss å gjennomføre planene våre, sa F1-sjef Stefano Domenicali.

Han sier han også ønsker å takke arrangører og myndigheter i Tyrkia for deres samarbeidsvilje.

LES OGSÅ: Så mange prikker har førerne

Fjorårets løp i Istanbul ble kjørt i november. Som et resultat av regnvær og ny asfalt ble det et svært underholdene løp, der Lewis Hamilton vant løpet og samtidig sikret seg VM-tittelen.

Avlysningen av Canada Grand Prix er den andre i år, etter Kina, mens Australia har blitt flyttet fra mars til november.